
Korábban azt gondoltam, hogy uborkát kovászolni valami hosszas, bonyodalmas és nagy szaktudást igénylő tudomány. De nem! Nagyon egyszerű, kevés alapanyagot és rutint igénylő művelet.
TovábbKorábban azt gondoltam, hogy uborkát kovászolni valami hosszas, bonyodalmas és nagy szaktudást igénylő tudomány. De nem! Nagyon egyszerű, kevés alapanyagot és rutint igénylő művelet.
TovábbLibát többnyire Márton napon szokás enni, régen mi is akkor ettük főleg. Mióta megvan az Air Fryer-ünk szinte minden hónapban sütők, mert nagyon könnyű vele elkészíteni, és mindig ugyanolyan jól sikerül.
TovábbNagyon szeretjük a töltött húsokat, de nem lehet mindig töltött dagadót enni. Főleg, hogy abból keveset készíteni esélytelen vállalkozás. Karácsony előtt kaptam egy Nők Lapja Konyha újságot ajándékba (Hálás köszönet érte!), abban akadtam egy töltött karaj receptre. Ez inspirált, hogy elkészítsem saját töltött hús verziómat.
TovábbA boltok felvágottas pultjaiban egyre inkább nem találtunk minőségben megfelelő szendvicsbe valót. Nálunk a szendvicseknek szinte elmaradhatatlan része valamilyen húskészítmény. Sajnos, odáig jutott a helyzet, hogy a legtöbb bolti felvágott már egészségügyi panaszokat is okoz a családunkban. Feltehetően valamely adalékanyag vált ki kereszt-allergiás reakciókat. Emiatt közel másfél éve azt az utat választottuk, hogy mi készítünk el különféle húsokat, amelyeket adalékanyagoktól mentes felvágottként fogyaszthatunk.
TovábbMostanában minden médium attól hangos, hogy a (sertés)hús fogyasztása húdenagyonkáros, akár még rákot is okozhat. Én ebben nem hiszek, szóval továbbra is elkötelezett híve maradok mindenféle színhúsnak és belsőségnek. Ennek fényében most egy gyors, egyszerű receptet hoztam nektek, ami disznóvelőből készült, és szerintem az egyik legfinomabb dolog a világon. A malac agya krémes, ízletes, nem igényel nagy faxnit, ráadásul nem is különösebben drága. A velő finom és punktum.
Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas képek következnek 🙂
Nem titok, mindketten szeretjük a házi péksüteményeket, ezek receptjeit meg is szoktuk osztani veletek. Álszerénység nélkül mondhatom, hogy megvan a kellő rutinunk, hogy kiszúrjuk a rosszul, vagy egyáltalán nem használható leírásokat, de mivel ezzel nem mindenki van így, bemutatunk most egy tipikus rossz receptet.
Ma egy különleges nap van nálunk. Ma ünnepeljük, hogy sok évvel ezelőtt, ezen a napon született meg az első lányom. Mára felcseperedett, és az egyetemet elvégezve kilépett a munka világába, ma volt az első munkanapja. Természetes, hogy ma csupa olyan finomság készül idehaza, amit ő is kedvel. Ünnepi süteménynek ma torta helyett diós kosárkát kért magának.