Airfryerben sült, feketeerdei sonkás cukkinitekercsek

A cukkini sokféle ételben elrejtve vagy fő összetevőként is kerülhet az asztalunkra, a fűszerezéstől függően mindig más arcát mutatja. A napokban láttam egy videót, melyben tekercseket készítetek belőle, és panírozva megsütötték. A receptben több hozzávaló is volt, amit én nem használhatok, de az ötlet nagyon tetszett, így a saját ízlésemhez alakítottam.

Feketeerdei sonkás cukkinitekercs alap recept

Hozzávalók

Airfryer-ben sütött, feketeerdei sonkás cukkinitekercs alap recept
 • 1 db kisebb, zsenge cukkini felszeletelve
 • 1 csomag feketeerdei sonka
 • 1 tojás
 • zsemlemorzsa
 • kis olaj a sütéshez

Elkészítés menete

 1. A cukkinit meghámozom, és szeletelővel hosszú, vékony csíkokra szeletelem.
 2. A cukkiniszeleteket besózom, és hagyom állni legalább fél óráig.
 3. A szeletekről felitatom a nedvességet, egy fél szelet feketeerdei sonkát teszek rá, és feltekerem.
 4. A tekercseket tojásba és zsemlemorzsába forgatom, majd nyársra húzom. Nyársra tűzés el is maradhat, de így könnyebb forgatni.
 5. A nyársakat az airfryerbe teszem, 1-2 spriccelésnyi olajat teszek rá, majd 180 fokon 15 perc alatt készre sütöm. 10 perc sütés után egyszer átfordítom a nyársakat.
elválasztó kép

Babkrém

Babkrém hozzávalók

Babkrémmel töltött cukkini
 • 250 g főtt, fehér gyöngybab
 • 1 teáskanál Kotányi Morocco humusz fűszerkeverék
 • 2 evőkanál olaj
 • majonéz ízlés szerint

A babkrém elkészítése során igazából csak az aprítógép dolgozik. A babot, olajat, fűszerkeveréket az aprító gépbe teszem és pépesítem.

Nekem kissé száraz volt a keverék, emiatt nehezen vitte a gépem, ezért kb. 2 evőkanálnyi majonézt is adtam hozzá. Nem lett tökéletesen egynemű, maradtak benne héj- és nagyobb babdarabok. Több olaj vagy majonéz hozzáadásával talán kevésbé lett volna rusztikus az állaga, de nekem nagyon ízlett így is.

A krém 2-3 napig hűtőben, jól zárható edényben eltartható. Kenyérre kenve vagy zöldség mártogatósként is nagyon finom, a fűszerkeveréktől elég erőteljes íze van. Nálam a cukkini tekercsekben is jól megállta a helyét, kellemes ízt adott a tekercseknek.

elválasztó sor

Babkrémes feketeerdei sonkás cukkini tekercs változat

Hozzávalók

Babkrémes feketeerdei sonkás cukkini tekercs
 • az alaprecept hozzávalói /a bejegyzés első részében/
 • babkrém

Elkészítés menete

 1. Szinte ugyanúgy készül, mint az alap változat. Miután a szeletekről felitatom a nedvességet, megtöltöm babkrémmel, egy fél szelet feketeerdei sonkát teszek rá, és feltekerem. A kisebb szeletekre csak babkrémet teszek, és úgy tekerem fel.
 2. A tekercseket tojásba és zsemlemorzsába forgatom, majd nyársra húzom. A babkrém miatt nehéz nyársra tűzni, néhánynál én ezt el is hagytam, de így is egyben maradtak a tekercsek.
 3. A nyársakat az airfryerbe teszem, 1-2 spriccelésnyi olajat teszek rá, majd 180 fokon 15 perc alatt készre sütöm. 10 perc sütés után egyszer átfordítom a nyársakat.

A tekercseket bármivel megtölthetjük, én biztos fogok még más variációkkal is próbálkozni. Szerencsére, a családunk minden tagjának ízlett az első próbálkozásom.

Panírozott cukkini tekercsek recept
Ha kipróbáltad, akkor szívesen olvasnám véleményedet a facebook oldalunkon!