Vadas, ahogy nálunk készül

Vadas

A családunk vadas receptje a legkisebb lányom és a férjem kísérletezésének eredménye. A menzás vadast szerették volna reprodukálni, és szerencsére nagyon jól sikerült nekik. Az én életemből eddig kimaradt a vadas, ismertem a nevét de otthon sosem készült, sosem ettem. Ezt a verziót azonban én is megszerettem.

Tovább

Töltött kelkáposzta airfryerben

Töltött kelkáposzta

A kelkáposzta legtöbbször főzelékként kerül az asztalunkra, de az utóbbi időben szívesen kísérletezgettem más elkészítési módokkal is. Az egyik ilyen kísérletem eredménye lett az airfryerben sült, töltött kelkáposzta, amely rajtam kívül a család többi részének tetszését is elnyerte.

Tovább

Krumpli sütése airfyerben

A legtöbb készülék dobozán épp sült krumpli készül a gépbe. Nem mindenki veszi észre, hogy a gép dobozán általában bolti, elősütött krumpli készül. A nyers krumpliból otthon már nem ilyen egyszerű a sütés, így könnyen csalódás lehet a vége. Ha a gépünket jól kiismerjük, és van elég kitartásunk, akkor persze lehet finom krumplit sütni benne.

Tovább

Pizzaszószos csiga – lenmagos, sütőporos tésztából airfryerben sütve

Pizzaszószos, lenmagos csiga

Népszerű nálunk az apró, kézbe fogható harapnivaló. Régebben élesztős tésztából készíttetem, de sokszor nincs időm a kelesztésre, így elkezdtem kísérletezni olyan receptekkel, amelyekhez nem szükséges élesztő. Így alakult ki ez a sütőporos tésztareceptem, amelyet bármilyen sós töltelékkel elkészíthetek, és airfryerben gyorsan megsüthetek.

Tovább

Csirkecomb, airfryerben sütve

Csirkecomb, airfryerben sütve

Régebben rendszeresen hoztunk haza egész grillcsirkét. Csak egy baj volt vele, mindenki leginkább a combjára pályázott, abból pedig csak két darab van egy csirkének. A családom elég népes, így mindig volt olyan, akinek kompromisszumot kellett kötnie, melyik részét kéri. A hagyományos sütőmben finom a csirkecomb, de nem lesz teljesen grillcsirke állagú, ízű. Az airfryerben sütve viszont nagyon szereti a család, már nem is veszünk bolti grillcsirkét, nem hiányzik nekünk.

Tovább

Kukorica-borda 2 féle fűszerezéssel, airfryerben elkészítve

Kukorica borda airfryerben sütve

A kukorica elég gyakran kerül az asztalunkra. Az év nagy részében csak morzsolt formában, de mindig nagyon várjuk, hogy a piacon megjelenjen a friss, csöves kukorica. Legtöbbször csak simán megfőzőm, és esszük, amíg van a fazékban. Az Interneten böngészve gyakran került elém egy teljesen más elkészítési módja, amikor nem megfőzik, hanem sütik a kukoricát. Nagyon jól néztek ki a képek, így sok recept átolvasása után elkezdtem kísérletezni vele.

Tovább

Airfryer-ben sütött, feketeerdei sonkás cukkinitekercs 2 változatban

Airfryer-ben sütött, feketeerdei sonkás cukkinitekercs

A cukkini sokféle ételben elrejtve vagy fő összetevőként is kerülhet az asztalunkra, a fűszerezéstől függően mindig más arcát mutatja. A napokban láttam egy videót, melyben tekercseket készítetek belőle, és panírozva megsütötték. A receptben több hozzávaló is volt, amit én nem használhatok, de az ötlet nagyon tetszett, így a saját ízlésemhez alakítottam.

Tovább