Nagykovácsi Mesekönyv Fesztivál – beszámoló

Nagykovácsi Mesekönyv Fesztivál 2014

Szerdán nem véletlenül választottuk a hétvégi programajánlónk témájául az I. Nagykovácsi Mesekönyv Fesztivált. A gyerekeim nagyon szeretnek olvasni, aki még nem tud olvasni az is szeret mesét hallgatni, kitalálni. Szerencsénkre a hétvégére kellemes lett az időjárás, így ellátogathattunk Nagykovácsiba.

Tovább

Comedium Corso Fesztivál – beszámoló

A heti programok közül Comedium Corso Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztivált ajánlottuk a figyelmetekbe, amit mi magunk is megnéztünk, beszámolót is hoztunk nektek. Vásári forgatag, jó hangulat, ragyogó idő -ilyen a Comedium Corso Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztivál. Képes beszámoló az eseményről. Tovább

Valentin nap

A Valentin nap a mi kultúrkörünkben egy viszonylag új ünnep, az 1990-es évektől jelent meg Magyarországon. Bálint naphoz tartozott régen is népi jóslás, hiedelem, bár ez nem a szerelemhez, hanem az időjárás alakulásához köthető. Kell-e nekünk Valentin nap? Mi közünk van ehhez az alapvetően angolszász ünnephez?

Tovább

Tanév rendje 2013/14

Az első tanítási nap 2013. szeptember 2. (hétfő), az utolsó nap 2014. június 13. (péntek).

Az őszi szünet 2013. október 28-tól október 31-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap október 25. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap november 4. (hétfő).
A téli szünet 2013. december 23-tól 2014. január 3-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2013. december 21. (szombat), a szünet utáni első tanítási nap 2014. január 6. (hétfő).
A tavaszi szünet 2014. április 17-től április 22-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap április 16. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap április 23. (szerda).

Beteg ez a világ

Beteg világ

Azt mondják, mi egy keresztény-konzervatív ország vagyunk, ehhez igazodó értékekkel. Ezért aztán nem értem, nagyon-nagyon nem értem, hogyan kerülhetett be az új büntetőtörvénykönyvbe egy olyan passzus, hogy ha egy kiskorú fekszik le egy 12 évét betöltött másik kiskorúval, akkor az rendben van, nem bűncselekmény, nem megrontás, lényeg, hogy a másik fél is egyezzen bele. Beteg ez a világ, ha egyesek szerint ez teljesen rendben van.

Tovább