Fűszeres karfiol airfryerben elkészítve

Karfiolt elég ritkán készítettem eddig itthon, mert nem tartozott a család kedvencei közé. Gyerekként nálunk legtöbbször rántott karfiol vagy prézlis karfiol készült csak belőle. Az alábbi verzió az egész családunknak ízlik, emiatt rendszeresen készül mostanában.

Ősszel a zöldségestől egy nagyon szép, egészséges karfiol is hazajött velem. Amikor megvettem tudtam, hogy a családunkban nem megszokott formában akarom a tányérokra tenni. Szeretem az egyszerű ételeket, amelyek gyorsan elkészülnek, nem kell sokat felettük állni a konyhában. Ez is egy ilyen recept.

Airfyerben sült fűszeres karfiol

Fűszeres, sült karfiol

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál Kotányi Chilis bab fűszerkeverék
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés menete:

  1. A karfiolt rózsáira szedem, a nagyobb darabokat félbe vagy négybe vágom. Figyelek arra, hogy a darabok nagyjából egyforma méretűek legyenek, de ne legyenek túl aprók.
  2. Vizet forralok, amelybe sót teszek, és kb. 5 perc alatt félpuhára előfőzöm a karfiolt. Hústűvel szoktam ellenőrizni, hogy ne legyen túl kemény, de még ne főjön meg teljesen. Apróbb daraboknak kevesebb idő is elég lehet.
  3. Az előfőzött karfiolt hagyom kihűlni. Amikor már nem forró, ráteszem az olajat, és a fűszerrel is meghintem. Kézzel alaposan átforgatom, hogy mindenhova kerüljön a fűszerből. Én nagyon szeretem a sült ételekre a Kotányi Chilis bab fűszerkeverékét használni, mert kicsit csípős, kicsit fűstös ízt ad pluszban az ételeknek.
  4. A fűszeres karfiolt az airfryer kosarába helyezem, és 180 fokon nagyjából 12 perc alatt készre sütőm. 5 percenként átforgatom a karfiol darabokat, hogy egyenletesen süljenek. A kosarat nem rakom tele, hagyok a karfiol darabok közt helyet, hogy körbe tudja őket járni a forró levegő. Inkább több körben sütőm meg, ha túl sok lenne egy sütésre.
Fűszeres karfiol
Szereted a karfiolt? Mi a kedvenc karfiolos ételed? Szívesen olvasom a véleményed a Facebook oldalunkon!