Megkóstoltuk -Padlizsán étterem, Esztergom

Ha egy étterem egyszer már csalódást okozott, viszonylag nehezen adok neki második esélyt. Most egy kisebb társaság kifejezett óhajára mégis betértünk a Padlizsán étterembe, ami nálam korábban már elnyerte a „drága, de legalább rossz” címkét, ám kíváncsi voltam, megjavult-e azóta, mióta utoljára ott jártam.

Tovább

Körözött

Körözöttes bagett

Körözött szerintem a magyar konyha egyik jellegzetes eleme, egy jellegzetesen magyaros szendvicskrém. Széles körben ismert, nagyon könnyen elkészíthető, ahány ház, annyi elkészítési módja létezik. Én manapság már nem úgy készítem, mint friss háziasszonyként tettem, több mint 20 évvel ezelőtt. Mostanában a lenti receptem szerint készítem a körözöttet.
Tovább

Brokkolis szendvicskrém

Brokkolis szendvicskrém

Mint előzőleg írtam, elkezdtem kísérletezni szendvicskrémekkel, hogy kicsit változatosabbá tegyem a családunk étkezéseit. Próbálkozásaim nem mindegyike aratott osztatlan sikert, készült néhány „megesszük, de soha többé nem szeretnénk ilyet enni” szendvicskrém is. Szerencsére akadt olyan is, amit már több alkalommal készítettem, és szívesen esszük kenyéren. Ilyen lett a brokkolis szendvicskrémem is.
Tovább

Földieper csokoládéba mártva

Eper csokoládéba mártva

Itt a földieper szezonja, tele vannak vele a boltok, piacok. A földieper elég rövid ideig terem, és kevés ideig tartható el. A családunkban mindenki nagyon szereti, így amikor érik a szabadföldi, hazánkban termett eper, akkor sokszor kerül gyümölcsként az asztalunkra. Mostanában rendszeresen van itthon. Tudtad, hogy az eper jelentős mennyiségű vasat is tartalmaz? A Természet ereje sorozatunkban tavaly áprilisban már írtunk a földieperről.

Tovább