Megkóstoltuk -Sirály étterem, Visegrád

Néha úgy esik, hogy alkalomadtán beülünk egy-egy vendéglátóipari egységbe. Nem mindig rendelkezünk előzetes ismeretekkel ezekről a helyekről, vagy ha mégis, ezek nem feltétlenül esnek egybe a mi benyomásainkkal. Étterem és étterem között hatalmas a különbség, de jó, ha ezt nem a saját kárunkon kell megtapasztalnunk. Mi útra keltünk és megkóstoltuk, fogyasszátok az éttermekről íródott cikkeinket jó étvággyal.

Tovább

Kalandozásaim a paleo világában 9. – Kenyérpótló

Már többször megírtam, számomra elég nehéz a kenyerek és egyéb pékáruk elhagyása, mert a legtöbb kenyérpótló, ami a paleós palettán található, egyáltalán nem vált be nekem. Nem szeretem az ízüket, hogy macerás az elkészítésük, és drágák az alapanyagok. De találtam egy kompromisszumos megoldást.

Tovább

Sütőtökös muffin

Sütőtökös muffin

Szeretem a sütőtököt, de legtöbbször marad belőle több-kevesebb. Hidegen már nem az igazi, így általában a mélyhűtőben köt ki az el nem fogyott mennyiség. Sok sütőtökös recept kívánja meg, hogy felhasználás előtt süsük meg a tököt, és a sült tök hozzáadásával készítsük el az ételünket. A lefagyasztott maradékokból könnyen és a sütési időt megspórolva készíthetjük ezeket az ételeket.
Tovább

Bajtársaink a konyhában – Tésztafőző

Tésztafőző

Mi sok tésztás ételt eszünk, mert a tésztát nagyon sokféle módon lehet ízesíteni. A tésztaételek előnye, hogy bármikor 30 percen belül főtt ételt tudunk tenni a családi asztalra. Ez mai rohanó világban nem elhanyagolható előny. Nálunk szinte bármikor bevethető vacsora a sajtos, a mákos, a diós esetleg a grízes tészta. Ha kicsit több az időm, akkor hússal és zöldséggel összekeverve készül tésztás egytálételünk. A variációk tárháza végtelen, a fűszerekkel és a zöldségek variálásával elég sokféle lehetőség van.
Tovább

Pizza, ahogyan mi készítjük

Pizza paradicsommal

Mi nagyon szeretjük a pizzát, mindenki a saját ízlésére szokta elkészíteni a saját adagját. Így nincs vita abban, hogy ki mit eszik meg, és mit nem szeret rajta.  Főleg hétvégenként készül nálunk. Eléggé munkaigényes és nem is olcsó, de családi szórakozásnak is beválik, mire elkészül nálunk a 4 nagy pizza. Jóval finomabb, mint amilyet bármelyik pizzaszállító cégtől ettünk eddig valaha. Igaz, ezzel több a teendőnk, nem csak a telefont kell felemelni.
Tovább

A természet ereje 20. – Szilva

Szilva

A szilva Magyarországon honos, sokfelé termesztett gyümölcs. Nagyon sok fajtája ismert, és termesztett a kiskertekben. A szilvafa kora tavasszal, márciusban, áprilisban hozza fehér vagy halvány rózsaszín virágait. Termése júliustól szeptemberig érik be. A nyáron érő, gömbölyű szilvákat ringlónak nevezzük, ezek édesek és lédúsak, ezeket főként frissen fogyasztjuk. Ősszel érnek a tömörebb, kevésbé lédús, hosszúkás alakú szilvák, ezek alkalmasabbak lekvár vagy aszalt gyümölcs készítésére.
Tovább

Tojásos paprika

Tojásos paprika

Nyáron reggelire vagy vacsorára gyakran készítek tojásos paprikát, mert gyorsan elkészül, finom, könnyű, de laktató étel. Gyerekkoromban a balatoni nyaralásokon édesapám gyakran készítette nekünk reggelire. Érdekes, anyukám volt az, aki főzött, aput ritkán láttuk főzni, de ez az étel úgy maradt meg bennem, hogy csak ő készítette. Nem emlékszem olyan alkalomra, hogy másképp lett volna.
Tovább