Párolt hal

Azok a legjobb ételek, melyek amellett, hogy finomak, nem igénylik az egész napos konyhában való készülődést. A párolt ételek, különösen a párolt hal ráadásul még egészségesek is.

Párolt hal

A párolt hal elkészítése nem igényel nagy konyhai gyakorlatot. Mindössze egy fazék, és az abba beleilleszthető párolóbetét a titka. Vagy ha van multicookerünk, akkor használjuk ki a párolófunkciót.

Öntsünk egy fazékba kb. a feléig vizet. Én sót is tettem a vízbe, mert a halat magát már nem sóztam, de én extrán sótlanul étkezem, tehát aki sósabban szereti, sózza magát a halat is, majd ízlés szerint fűszerezzük. Én citromot csepegtettem rá, majd indiai fűszerkeverékkel hintettem meg.

A párolóbetétre tesszük a fűszerezett halat, ami a forrásban lévő víz párájától szépen és gyorsan készre fő pár perc alatt, a hal vastagságától függő ideig. Köretnek párolhatunk hozzá zöldségeket is, de a rizs is jól illik mellé.