Kalandozásaim a paleo világában 2. – Mit eszek?

Amióta áttértem a paleo diétára, azóta állandósult a kérdés: mit eszek? Nem nehéz a válasz: amit eddig, csak kihagyom belőle a gabonát, tejet, cukrot, hüvelyeseket, rizst, krumplit. Hogy akkor mi marad? Ó, hát meglepődnétek, mennyi minden 🙂

Reggelire, vacsorára: főtt tojás, tükörtojás, rántotta, omlett, kolbászos/szalonnás/hagymás/fehér paprikás tojás, tepertő, kolbász, sonka, főtt-füstölt tarja, tonhalkonzerv -ebből olyat kell venni, ami saját levében van eltéve, tehát nem paradicsomban, nem olajban-, mindehhez nagyon sok zöldséget, vagyis paradicsomot, paprikát, uborkát, savanyú káposztát, hagymát, retket stbstb.

VastagkolbűszEbédre: ha húsos étel van, akkor azt, köret nélkül, ha gyorsan kell, akkor pl. tojásos lecsót, főtt/sült kolbászt mustárral, grillezett zöldségeket, grillezett húst, párolt halat.

Nasinak: gyümölcsöt

Ne felejtsük el, én még csak az elején tartok az útnak, alig 2 hete csinálom. Hatalmas változásokat nem látok, de több kicsit már igen. Úgy látom, hogy kezd kontúrom lenni. Eddig 2 kilót fogytam, azaz kb. heti egyet. Az éhségérzet nem hirtelen, csillapíthatatlanul tör rám, hanem van szép íve, kiszámítható, egy-egy gyümölccsel kordában tartható. Ami még jó, hogy nem puffadok, nem érzek teltségérzetet, nincs az, hogy mindjárt kidurranok, mert egyszerűen nem lehet így annyit enni, valahogy tényleg csak annyi megy le, amennyi elég.

Hogy a negatívumokról is beszámoljak: volt egy napom az 1. héten, amikor durván fájt a fejem, egész éjjel és egész nap. Hogy ez a paleo diéta miatt volt-e (méreganyagok távozása vagy ilyesmi), esetleg egészen más okból, nem tudom, de úgy gondolom, van összefüggés.

Sport: heti 3 Flabélos és pilates

Mi hiányzik a legjobban? Egyértelműen a pékáruk, a magam sütötte kenyér pl.

Legközelebb a maglisztes paleo-kalandjaimat  mesélem el.