Hétvégi programajánló 50. – A Víz világnapja

1992-ben a környezetvédelmi konferencián március 22-ét a Víz Világnapjává nyilvánították. A víz nélkülözhetetlen az élethez, igaz megújuló kincsünk, de nincs korlátlan mennyiség belőle. Ezen a hétvégén országszerte a vízé lesz a főszerep.

Víz Világnapja 2014Magyarországon több helyszínen, számos program várja a Víz Világnapja alkalmából az érdeklődőket, csak néhányat emelnénk ki az érdekesebbek közül. A Víz Világnapjának weblapján számos egyéb rendezvényt találhatnak a hétvégére programot keresők.

Budapest

A Fővárosi Vízművek igazán érdekes programmal készül a Víz Világnapjára. Megnyitja kapuit a látogatók előtt a rákosszentmihályi víztároló medence, mely építészetileg is igazi különlegesség. A rákosszentmihályi telepen rengeteg programmal, játékkal várják a látogatókat valamennyi korosztályból.

Gyöngyös

Gyöngyösön a Mátra Múzeum színes programokkal várja a látogatóit a Víz Világnapján. Főként családi programokat szerveznek, a legkisebbekre is gondolva.

Zalaszántó

Szombaton Zalaszántón várják a túrázni vágyókat. A csoportos túra Zalaszántóról indul, és ott is fejeződik be. A Szántói-medencében csörgedező Kovácsi-patakot kísérő égerligeteket, Hermántói-égerlápot és a Hermántó-hegyet járhatják körbe a túrázók. A túra hossza 8km, így könnyen teljesíthető.

Hivatkozás:

www.vizvilagnap.hu