Őszi divat

Az ősz az az évszak, amit öltözködés szempontjából a legjobban kedvelek. Az őszi divat számomra független az évszámtól, a trendektől, nekem kizárólag a színekről és az anyagokról szól. Az őszi divat pompázik a legszebb színekben, nem igaz?

Nem mindig kedveltem az őszt, hiszen hamar sötétedik, hűvös van, sok ruhát kell felvenni. De most már másképpen strukturálom az egész ruhatáramat: legtöbbször van rajtam valami vékonyabb hosszúujjú, egy vastagabb felső réteg, és azon egy jól szabott kabát -és persze sál vagy kendő.

Hosszúujjúk

Hosszúujjúk

A hosszúujjúk legyenek magukban is csinik, egy pöttyös (pláne piros pöttyös), vagy mustársárga bármikor jöhet.

Amit a következő rétegnek szánunk, az is legyen izgalmas, vibráló színű, vagy a textúrája legyen olyan, ami magára vonja a figyelmet.

Narancs, tök, kötött

Narancs, tök, kötött

Imádom ilyenkor a sütőtöksárgát, a mustárt, az áfonyát, a narancsot, ezek minden árnyalatát. Persze a kötött holmik a legpraktikusabbak, de azoknak egyáltalán nem kell fantáziátlannak lenniük.

Flanelszoknya minden időre

Flanelszoknya minden időre

A szoknyáról sem kell lemondani, érdemes betárazni egy-két flanel vagy gyapjú darabot. Csak a megfelelően lezser, mégis meleg felsőt kell megtalálni hozzá. Ja, és persze egy jó vastag, lehetőleg színes harisnyát. A magasszárú csizma minden kétséget kizáróan hatásosan koronázza meg az összeállításunkat.

tunika

Az őszi divat remek darabjai a tunikák, mely hosszuktól és viselőjének merészségétől függően funkcionálhatnak önálló felsőként, mellényként, de akár egész ruhaként is. Színekben, formákban, textúrákban tobzódhatunk, persze itt is a kötött, őszi színű példányok a favoritok.