Bridget Jones naplója 3. – Bolondulásig

Bridget Jonesra úgy gondolunk, mint a szingli lét legtipikusabb példájára. Aki mindig mindent elront, holott magában végigfuttatja a lehetőségeket, többféle forgatókönyvet is kreál, az életben viszont kellően ügyefogyott ahhoz, hogy ezek a teóriák mind boruljanak. A sorozat 2. kötetének végén azonban megszerzi az ő Marc Darcy-ját, nem kell többé szingliként élnie -vagy mégis? Ezért íródott a 3. rész 🙂

bridgetSzegény Bridget megözvegyül, magára marad két kicsi gyerekkel. Ráadásul nem fiatal már, 50 éves (hát igen, elég későn szülte a gyerekeket, ebből is kikanyarodhatott volna néhány jellemző sztori, de talán az angoloknál nem egy nagy etwas 40 felett anyává válni, ki tudja). Ott áll tehát megtörten, özvegyen, kövéren, hitehagyottan, úgy gondolja, neki ennyi járt a boldogságból, kész, vége a társasági és szerelmi életének egyaránt. Ezentúl csak anya lesz, mellette pedig megpróbálkozik a forgatókönyvírással, remélve a legjobbakat.

De a barátai addig-addig piszkálják, míg be nem látja, hogy nem, tényleg nincs még vége az életének. Az ötven az új negyven, sőt, az új harminc. Még bátran kalandozhat, szerezhet magának új pasit, szeretőt, még ha kezdetben úgy is érzi, Marcot csalja ezzel meg. De miután ezen túlteszi magát, egy sikeres fogyókúra következtében (-20 kg!) megújulva közösségi életet él a neten, dolgozik a forgatókönyvén, melyet jó eséllyel meg is filmesítenek, talál magának egy jóval fiatalabb pasit, akivel tényleg jól érzi magát, aki újra megnevetteti, és őt is megfiatalítja. De a történetnek természetesen itt még nincs vége…

Helen Fielding 3 Bridget Jones könyve közül talán ez a rész a legkomolyabb. Nem a klasszikus értelemben persze, hiszen Bridgetről van szó, aki túlbonyolítja, ezáltal rendszeresen elszúrja a dolgokat, de mégis, benne van a középkorú nők reményvesztettsége, legyenek akár házasok, vagy özvegyek, esetleg társ nélküliek. És benne van a gyerekeit egyedül nevelő nő kétségbeesése is, hogy kevés a 2 keze, és mennyire hiányzik a gyerekeknek is az apjuk.

Jó szívvel ajánlom a könyvet minden Bridget, Daniel és Marc rajongónak, és minden 40 feletti nőnek is. És a fiatalabbaknak. Meg a férfiaknak.