Az őszi Balaton partján sétáltunk

A Balaton tipikusan nyári üdülőhely, oda napfényben, 30 fokban szoktunk utazni, hiszen mi mást is lehetne ott csinálni, mint naphosszat pancsolni, vízben, vagy vízparton múlatni az időt. Pedig a Balaton ennél jóval többet kínál az egyszeri turistának szezonon kívül is.

Gyönyörű őszi időt, igazi vénasszonyok nyarát sikerült kifognunk azon a 2 napon, amit a Balaton-felvidéken töltöttünk. Mintha egy mediterrán vidéken jártunk volna, meleg, balzsamos volt a levegő, fügefák termettek, a tó vize pedig megnyugtató és tiszteletet parancsoló. De beszéljenek helyettem a képek (nagyon sajnálom, hogy az ízeket, illatokat, a meleget nem tudtam becsomagolni és feltölteni a képekhez csatoltan):

Balaton0007

Balaton0010

Balaton-0012

Balaton0034

balaton

Balaton0056

És hogy mit csináltunk még azon kívül, hogy a Balaton partján sétáltunk és fényképezgettünk? Ugye nem komoly a kérdés? 🙂 hát mit csinálhattunk volna Badacsonyban mást, mint jókat ettünk és ittunk? Remek jó borok teremnek arrafelé, kóstoltam többek között ürmöst, bodzabort, juhfarkot. A táj inkább fehérborokban erős, ne innen várjuk az év rozéját, de persze abból is ittunk korrektnek mondhatót.  Egyébként pedig számos szüreti és gasztrofesztivál várja ilyenkor a látogatókat.

Balaton0020

Balaton0022

Balaton0024

Balaton-0051

Remélem, sikerült kedvet csinálnom egy kis őszi üdüléshez a Balaton mellett.