Pöttyös cica varrása

Még a tanév végén hivatalosak voltunk egy ballagásra, ahová a virágcsokor mellé szerettünk volna vinni egy apró, személyes ajándékot is. Sok keresgélés után egy aranyos macska-mintát találtam, ez tökéletes volt tenyérnyi méretben történő elkészítésre is. Mivel az utolsó pillanatban készült el, így fényképem nem maradt róla. Legkisebb lányomnak nagyon megtetszett a kicsi macska, és bár rengeteg kedvenc plüsse van, szeretett volna egy ilyet is. A textil-kedvencekből sosem elég, főleg ha anya készíti.

A minta tervezője egy párnára álmodta meg a cicát applikációként. Nekem nagyon tetszenek azok a figurák, amelyeknél a használat során körben kicsit „rongyolódik” az anyag. Ha így „rongyolódósan” szeretnénk elkészíteni egy figurát, akkor könnyű dolgunk van, hiszen nem kell bajlódnunk a kifordítással, és nem kell arra sem figyelni, hogy mindenhol kifordítható legyen a figura. Ennek a cicának olyan vékonyka a nyaka, hogy átalakítás nélkül esélytelen is lenne elkészíteni kifordítós verzióban. A cica mintáját megtalálhatjátok a pinterest oldalunkon, ha ott a képre kattintotok, akkor eljuthattok a tervező oldalára.

A cica varrása

HurcicSzeretem használni itthon a számítástechnika adta lehetőségeket, így a cica mintáját kinyomtattam akkora méretben, amekkorában meg szeretném varrni. Ballagási ajándék készítésekor 10 cm magas volt a papíron a cica, a lánykámnak viszont akkorában készítettem, hogy a minta pont ráférjen egy A4-es lapra. Így lett a mi cicánk majdnem 29 cm magas.

Vágtam két akkora textil darabot, amekkorára pont ráfért a kinyomtatott minta. A két anyagot színével kifelé egymásra helyeztem, és rátettem a papírlapot. Gombostűvel összetűztem ezeket, hogy ne mozduljanak el egymáson. Ezután a varrógéppel a papíron egyenes öltéssel körbevarrtam a cica körvonalát. Az alján hagytam egy kis helyet, hogy ezen a lyukon keresztül tudjam kitömni a figurát. Amikor készen voltam a varrással, akkor ollóval a varrás mellett kb. 5 mm-rel kivágtam a cicát. A cicánk sötét színe miatt szájat és bajuszt nem varrtam neki, csak két ovális alakú gombot varrtam fel szemeknek. Végül tömőanyaggal kitömtem a cicát, és az alul hagyott lyukat bevarrtam.

Kicsit komornak találtam a cicánkat ezért kapott egy elegáns, sárga szalagot a nyakába.

Egy valamire való cicának kell egy név is, a miénknek Hurcic lett a neve. A nyári szünetben sokat csavargunk erre-arra, a legtöbb helyre Hurcic is elkísér majd minket.
Vác

Első kirándulása Hurcicnek. Kitalálod melyik magyar városban jártunk?