Bagoly könyvjelző

A baglyok a gyerekek és a felnőttek körében is nagy népszerűségnek örvendenek. Ki is tudna ellenállni egy édes kis bagolynak? Sok mesében, történetben is megtalálhatjuk a bagolyt, mint mesehőst. Ő az okos, a bölcs, a tudás és a tanulás jelképe. Én augusztus végén, az iskolakezdésre készítettem ezt a néhány kedves, baglyos könyvjelzőt.

Baglyos könyvjelző

Baglyos könyvjelző

Bagoly könyvjelző hozzávalói

  • 1 db 8×15 cm méretű maradék textil a testnek
  • 1 db 6×4 cm textildarabka a hasnak
  • 1 db 1×1,5 cm anyagdarab a csőrnek
  • 2 db kb. 1,5-2 cm átmérőjű gomb
  • kb. 50 cm szalag
  • néhány gyöngy vagy egyéb apró dísz
Bagoly könyvjelző minta

A Bagoly könyvjelző szabásmintáját tartalmazó PDF fájlt a képre vagy a linkre kattintva tudod lementeni. Örülünk és köszönjük, ha úgy gondolod, hogy hírét vinnéd, de kérünk, a bejegyzésünket linkeld, ne közvetlenül a PDF fájlokat.

A baglyos könyvjelzőt, nagyon könnyű elkészíteni, nem igényel komolyabb varrni tudást. A bagolyhoz én maradék vászon darabokat választottam, amelyeknek nem dolgoztam el külön a szélét. A könyvjelzőket el lehet készíteni filc vagy polár anyagból is. A bagoly mintáját nyomtassuk ki, és a testét szabjuk ki a nagyobb darab összehajtott anyagunkból. A kisebb anyagukból vágjuk ki a hasát, a csőrének szánt anyagból pedig a csőrét.

A bagoly testére varrjuk rá a hasát a varrógép cikk-cakk öltésével vagy kézzel, ezután egyenes öltéssel vagy kézzel varrjuk fel a baglyunk csőrét. Helyezzük rá a két gombot a csőrétől jobbra és balra úgy, hogy egy kicsit a csőrre lógjanak. A gomb középvonala a hasának a felső szélével kerüljön egy vonalba, és varrjuk fel a két gombszemet. Ha nincs megfelelő méretű gombunk, akkor kis anyagmaradékot is használhatunk a szemekhez. Az elkészült elejét helyezzük rá a másik test darabra, a visszáját a visszájára, mert nem fordítjuk ki  a baglyunkat. A két füle között középre illesszük a szalagunkat, és varrjuk körbe egyenes öltéssel a bagoly testét.

Bagoly könyvjelző használatbanSzalagnak olyan szalagot válasszunk, amelyiknek mindkét oldala szépen mutat, mert a könyvbe helyezve a könyvjelzőt a visszája is látszani fog. A szalag másik végére fűzzünk néhány szem gyöngyöt, vagy varrjunk fel oda egy apró díszt. Ha foszlós a szalagunk, akkor elvarrással vagy hő segítségével dolgozzuk el a végét.

Neked ki a kedvenc bagoly karaktered?
  1. Kérem a következőt! c. meséből Dr. Bubó
  2. Micimackó történetéből  az okos és bölcs Bagoly
  3. Harry Potter történetéből Hedvig, a hóbagoly
Kíváncsian várjuk, neked ki a kedvenced, írd meg egy hozzászólásban!