Luther-rózsa, keresztszemes minta

Szeretek keresztszemes mintákat hímezni, mert ha van egy jó minta, és rendelkezésre állnak a megfelelő színű fonalak, akkor könnyen lehet szép, egyedi ajándékot készíteni. Nem kell hozzá sem drága eszköz, sem túl sok kézügyesség.

Evangélikus énekeskönyv borítóNéhány éve megkértek, hogy legyek egy aranyos kisfiú keresztanyja. Nagy bajban voltam, mit is ajándékozzak neki. Kislányoknál szokásos ajándék az ékszer, fülbevaló, nyaklánc vagy karkötő. Tudom, karkötőt sokan ajándékoznak kisfiúnak, de én nem tartottam megfelelő ajándéknak. Így hosszas vívódás után a keresztfiam kapott egy nagyobb doboz Legót, amivel minden gyerek szeret játszani. Ezen kívül szerettem volna valami maradandót, valami nagyobb korában is értékes ajándékot adni. Az evangélikusoknak többnyire van saját énekeskönyvük. Én is őrzöm az enyémet, így végül egy saját énekes könyvet kapott a keresztfiam, ami ma még ritkán van használatban, lévén még nem jár iskolába, de hamarosan gyakrabban fogja forgatni. Ehhez készült nemrégiben egy borító.

Te milyen ajándékot adnál keresztelő alkalmából a keresztfiadnak vagy keresztlányodnak?

A borító elejére szerettem volna egy Luther-rózsát hímezni, de akárhogy túrtam az Internet bugyrait, csak kereszteket találtam keresztszemes mintából.  Végül saját magam álltam neki elkészíteni a mintát. Nem lett tökéletes, a profi mintatervezők, biztos sokkal jobbat tudnak készíteni, de szerintem megüti az a mércét, hogy megosszam veletek.


A kontúrozás nélkül nem tetszett az eredmény, ezért az is készült hozzá, ezt nem rajzoltam rá a leszámolható keresztszemes mintára.

Luther-rózsa

A Luther-rózsa minta a képre vagy a linkre kattintva tudod lementeni. Örülünk és köszönjük, ha úgy gondolod, hogy hírét vinnéd, de kérünk, inkább a bejegyzést linkeld, ne a fájlt.