Most őszintén, kinek van kedve 40 fokos kánikulában főzőcskézni? Ám a friss, hideg, krémes, finom gyümölcsleves ilyenkor nagyon-nagyon jólesik, szívesen ennénk akár egész nap is. Ezért elkészítettem egy igazán gyors és ízletes változatát.
![Friss gyümölcsleves](https://www.magyal.hu/wp-content/uploads/2015/07/friss-500x375.jpg)
Úgy gondoltam, hogy fagyasztott gyümölcsből fogom készíteni. De aztán rájöttem, hogy akkor nem lesz elég leve. Ezért a következőket vettem a boltban:
- 1 csomag fagyasztott erdei mixet (benne ribizli, szeder, málna, szamóca)
- 1 üveg magozott meggybefőttet
- 1 eperkonzervet
- 1 zacskó főzés nélküli vaníliás pudingport
- negyed liter habtejszínt (30%-os)
Először is egy nagy tálba beleöntöttem a meggybefőtt és az eperkonzerv levét. Egy másik tálban a tejszínt kb. ugyanannyi tejjel kikevertem a pudingpor egyharmadával, tettem hozzá kb. másfél evőkanálnyi cukrot és egy nagyon kicsi őrölt fahéjat. Amikor már jó habos lett, hozzákevertem a gyümölcsléhez, és tovább habosítottam egy kicsit kézi habverővel. Én tettem bele egy fél deci narancslevet, hogy adjon neki egy kis extra savasságot, de ez helyetesíthető citromlével, vagy akár el is hagyható.
A habos lébe beleöntöttem a befőtteket és olvasztás nélkül a fagyott erdei mixet. Ez jól lehűtötte azonnal a levet, ugyanakkor mivel apró gyümölcsöket tartalmazott, semmi gond, ha félig fagyosan ráharapunk, már nem törik bele a fogunk.
Akár azonnal is fogyaszthatjuk, de persze jót tesz neki egy kis hűtés. Tálaláskor adjunk neki egy kis tejszínhab-koronát.
![habos](https://www.magyal.hu/wp-content/uploads/2015/07/habos-500x375.jpg)
Habos és krémes
![hideg](https://www.magyal.hu/wp-content/uploads/2015/07/hideg-500x375.jpg)
Finom hideg
![leves](https://www.magyal.hu/wp-content/uploads/2015/07/leves-500x375.jpg)
A legjobb és leggyorsabb nyári gyümölcsleves főzés nélkül