Hideg gyümölcsleves -főzés nélkül

Most őszintén, kinek van kedve 40 fokos kánikulában főzőcskézni? Ám a friss, hideg, krémes, finom gyümölcsleves ilyenkor nagyon-nagyon jólesik, szívesen ennénk akár egész nap is. Ezért elkészítettem egy igazán gyors és ízletes változatát.

friss

Úgy gondoltam, hogy fagyasztott gyümölcsből fogom készíteni. De aztán rájöttem, hogy akkor nem lesz elég leve. Ezért a következőket vettem a boltban:

  • 1 csomag fagyasztott erdei mixet (benne ribizli, szeder, málna, szamóca)
  • 1 üveg magozott meggybefőttet
  • 1 eperkonzervet
  • 1 zacskó főzés nélküli vaníliás pudingport
  • negyed liter habtejszínt (30%-os)

Először is egy nagy tálba beleöntöttem a meggybefőtt és az eperkonzerv levét. Egy másik tálban a tejszínt kb. ugyanannyi tejjel kikevertem a pudingpor egyharmadával, tettem hozzá kb. másfél evőkanálnyi cukrot és egy nagyon kicsi őrölt fahéjat. Amikor már jó habos lett, hozzákevertem a gyümölcsléhez, és tovább habosítottam egy kicsit kézi habverővel. Én tettem bele egy fél deci narancslevet, hogy adjon neki egy kis extra savasságot, de ez helyetesíthető citromlével, vagy akár el is hagyható.

A habos lébe beleöntöttem a befőtteket és olvasztás nélkül a fagyott erdei mixet. Ez jól lehűtötte azonnal a levet, ugyanakkor mivel apró gyümölcsöket tartalmazott, semmi gond, ha félig fagyosan ráharapunk, már nem törik bele a fogunk.

Akár azonnal is fogyaszthatjuk, de persze jót tesz neki egy kis hűtés. Tálaláskor adjunk neki egy kis tejszínhab-koronát.

habos

Habos és krémes

hideg

Finom hideg

leves

A legjobb és leggyorsabb nyári gyümölcsleves főzés nélkül