Fokhagymás sült velő

Mostanában minden médium attól hangos, hogy a (sertés)hús fogyasztása húdenagyonkáros, akár még rákot is okozhat. Én ebben nem hiszek, szóval továbbra is elkötelezett híve maradok mindenféle színhúsnak és belsőségnek. Ennek fényében most egy gyors, egyszerű receptet hoztam nektek, ami disznóvelőből készült, és szerintem az egyik legfinomabb dolog a világon. A malac agya krémes, ízletes, nem igényel nagy faxnit, ráadásul nem is különösebben drága. A velő finom és punktum.

Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas képek következnek 🙂

Ilyen nyers állapotában:

nyers

Gusztustalannak találod? Pedig tényleg finom, érdemes egy esélyt adni neki.

Fél kiló velőt vettem, ezt kacsazsíron pirítottam meg 5-6 nagyobb gerezd felkarikázott fokhagymán.

fokhagyma

Mindkét felét alaposan átpirítom, 2-3 alkalommal átfordítom. Ez mindössze pár perc. Amikor már majdnem kész, megsózom és tekerek rá durvára tört tarkaborsot.

majdnem

Aztán tányérra szedem (úgy gondolom, a cékla jó ötlet mellé, de aki nem paleózik, az egyen mellé például pirítóst) és egymagam jól megeszem. Mert sajnos a családomat nem tudom meggyőzni arról, hogy a fokhagymás velőnek  tényleg isteni íze van.

fokhagymás

Paleós és ketogén étrendet követőknek kifejezetten ajánlom. Lehet enni önmagában salátával, vagy akár húsba töltve is (bár akkor már nem állíthatjuk, hogy nincs vele semmi faxni).