Hétvégi programajánló 75. – Szarvasi Szilvanapok

2014. szeptember 12. és 14. között Szarvason kerül megrendezésre a XVII. Szarvasi Szilvanapok rendezvénysorozata. A háromnapos fesztivál Magyarország jellegzetes őszi gyümölcse, a szilva köré szerveződik. A szervezők idén is igazi gasztrókulturális élménycsomagot igyekeztek összeállítani.

Szarvasi SzilvanapokProgram:

Hétvégén a péntek délutáni felvonulással veszi kezdetét a XVII. Szarvasi Szilvanapok. A felvonulók között lesznek a Városi Fúvószenekar valamint a Garagulya Gólyalábasok is.

A fesztivál látványkonyháiban és a látványcukrászdájában mindhárom napon szilva felhasználásával készülnek majd az ételek és sütemények.

A rendezvénysorozat több helyszínen zajlik majd, a finomságok mellett a szervezők számos kulturális és szórakoztató programmal is gondoskodnak majd a megfelelő hangulatról. A színpadokon a helyi iskolák gyermekei mellett országos hírű előadók, együttesek is fellépnek.  Többek között koncertet ad a Guca Partyzans zenekar, Danics Dóra, Kalapács József (Pokolgép) és a Kugli zenekar valamint Korda György és Balázs Klári.

A kulturális programokon mellett megrendezésre kerül a Miss Alpok Adria & Megye Szépe – Békés megyei döntője, lesz Borlovag avatás. A háziasszonyok számára a szilvás receptverseny kínál komoly megmérettetési lehetőséget.

A szervezők természetesen gondolnak a kisgyerekkel érkezőkre, bábelőadások, népi játszóház és érdekes programok is várják a gyermekeket.

A programok részletes leírása, a fellépők listája és a koncertek kezdési időpontja a Szarvasi Szilvanapok weboldalán megtalálható.

Helyszín:

Szarvas, az Evangélikus Ótemplom környéke.

Jegyárak:

A programsorozat legtöbb programja ingyenesen látogatható.

Hivatkozás:

szilvanap.hu