Hétvégi programajánló 64. – Karcagi Birkafőző Fesztivál

2014. június 27-én és 28-án 16. alkalommal kerül megrendezésre a Karcagi Birkafőző Fesztivál. Magyarország egyik legnépszerűbb gasztronómiai fesztiválja a hungarikumok listájára is felkerült karcai birkapörkölt köré szerveződik. A főszerep tehát az ínycsiklandó, birkából készült ételeké lesz, de a szervezők igyekeznek gondoskodni arról, hogy a fesztiválra látogatókat színes programokkal is szórakoztassák.

Karcagi Birkafőző Fesztivál 2014Program:

A Karcagi Birkafőző Fesztivál 1999 óta minden évben a birkapörköltről szól. A nagy hírű főzőversenyen az ország számos pontjáról gyűlnek össze a profi és amatőr szakácsok, hogy összemérjék a tudományukat.

A rendezvény már a pénteki napon kezdetét veszi, Karcag belvárosában számos előadással és kiállítással várják az érdeklődőket. A Múzeumpark színpadán fellépnek többek között a The Best Company, a Retrock együttes és Tolvai Renáta. A gyerekekről sem feledkeztek meg a szervezők, őket számos kézműves foglalkozás mellett Vitáz László vásári bábjátéka várja a pénteken.

A szombati nap a főzőverseny köré szerveződik, amelynek résztvevői már reggel 8 órakor nekikezdenek a finomságok elkészítésének. A főzőversenyen nem indulók sem fognak unatkozni, számos szórakoztató program, előadás,  játék és kézműves foglalkozás várja őket. A rendezvény fénypontja természetesen a főzőverseny délutáni eredményhirdetése lesz.

A fesztivál zárásaként este a Kálvin színpadon élő koncertet ad a Bikini zenekar, Muri Enikő  és a Panama Magic együttes is.

A rendezvény programjainak részletei a Déryné Kulturális Központ weboldalán megtalálhatóak.

Helyszín:

Karcag belvárosa és a Múzeumpark

Jegyárak:

A felnőtt belépőjegy 500 Ft-ba kerül, a gyerekeknek 14 éves kor alatt ingyenes a belépés.

Hivatkozások:

www.karcag.hu
www.derynekarcag.hu