Hétvégi programajánló 72. – VII. Országos Csokoládé Fesztivál

Szerencs városa leginkább a csokoládéról nevezetes. Nem véletlen, hogy 2014. augusztus 22. és 24. között 7. alkalommal kerül megrendezésre Szerencsen az Országos Csokoládé Fesztivál. Ez a rendezvény az egyik legjelentősebb kulturális és gasztronómia rendezvény Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

VII. Országos Csokoládé FesztiválProgram:

A hétvégén minden a csokoládé köré szerveződik Szerencsen, nem véletlenül választották a fesztivál kabalafigurájának Gombóc Artúrt. Felsorolni is nehéz volna a rengeteg programot, ezért mi inkább csak szemezgettünk a bőséges kínálatból.

Az igazi csokifesztivál csak a szombati napon veszi kezdetét, de a szervezők már a pénteki, nulladik napra is számos érdekes programmal, koncerttel készülnek. A péntek esti fellépők között találjuk a Supernem, a Belmondo, a Children of Distance, a Republic és az Irigy Hónaljmirigy zenekarokat.

A szombati napon már minden a csokoládé körül forog majd Szerencsen. A fesztivált megnyitó felvonulás után számos előadás,  játék és egyéb program vár majd kicsiket és nagyokat. A szombaton is számos koncertet hallgathatnak meg a fesztiválra ellátogatók, fellépnek többek között a 30Y, az Anna and the Barbies, a Kowalsky meg a Vega, a Belga, a Ghymes és a Hősök együttesek.

A vasárnapi nap is bővelkedik majd programokban. Számos tánc és egyéb bemutató mellett ezen a napon kerül megrendezésre a Miss Alpok Adria Nemzetközi Szépségverseny és Megye Szépe Verseny. A rengeteg  koncert közül csak néhányat említenénk meg. Fellép az Intim Torna Illegál, az Irie Maffia, a Hooligans és Kovács Kati is. A fesztiváltól vasárnap este tűzijátékkal búcsúznak majd a szervezők.

A helyszínek szerinti, részletes programlista a rendezvény hivatalos weboldalán található meg.

Helyszín:

Szerencs városa, különféle helyszíneken.

Jegyárak:

A pénteki koncertnapra a belépőjegy a helyszínen váltva 2500 Ft-ba, elővételben 2000 Ft-ba kerül. A szombatra és a vasárnapra napijegyek válthatóak 1200 Ft-os áron. A 6 és 18 év közöttiek és a 60 fölöttiek kedvezményes napijegyet válthatnak 600 Ft-ért. Szerencsi lakosoknak (lakcímkártyával) és 6 éves kor alatti gyerekek számára a belépés ingyenes. Az Országos Csokoládé Fesztivál három napjára bérlet is váltható, ennek ára 3500 Ft.

Hivatkozás:

csokoladefesztival.com