Csirkecomb, airfryerben sütve

Régebben rendszeresen hoztunk haza egész grillcsirkét. Csak egy baj volt vele, mindenki leginkább a combjára pályázott, abból pedig csak két darab van egy csirkének. A családom elég népes, így mindig volt olyan, akinek kompromisszumot kellett kötnie, melyik részét kéri. A hagyományos sütőmben finom a csirkecomb, de nem lesz teljesen grillcsirke állagú, ízű. Az airfryerben sütve viszont nagyon szereti a család, már nem is veszünk bolti grillcsirkét, nem hiányzik nekünk.

Csirkecomb, airfryerben sütve

A csirkecomb nálunk leggyakrabban Kotányi Grill szárnyas fűszerkeveréket kap. Így az airfryerben sütéskor is ezt használom legszívesebben, ha nincs kedvem egy-egy új ízvilággal kísérletezni.

Grill csirkecomb alap fűszerezéssel

Csirkecomb grill fűszerezéssel

Hozzávalók (3 személyre):

 • kb. 1 kg csirkecomb
 • kevés olaj
 • Kotányi Grill szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés menete:

 1. A fűszereket az olajjal összekeverem egy tálban.
 2. A csirkecombokat megtisztítom és félbevágom.
 3. A combokat fűszeres olajba forgatom, és 1 órát pácolom szobahőmérsékleten.
 4. Pácolás után az airfryerbe helyezem úgy, hogy ne kerüljenek egymásra. Így nem muszáj átforgatni sem őket.
 5. 175 fokon 40 percig sütöm. Félidőnél ránézek hogy sülnek a csirkecombok. A combok méretétől függőn, szükséges lehet csökkenteni vagy növelni a sütési hőfokot és/vagy az időt.
 6. 40 perc után húshőmérővel is ellenőrzőm, hogy a csont melletti, belső rész maghőmérséklete is megfelelő-e. Ha szükséges még visszateszem 5 percre.

A csirkehús megfelelő hőmérséklete

A csirkehús készítésénél különösen figyelnünk kell, hogy a készítés során elérje a húsunk a megfelelő, biztonságos hőmérsékletet. A csirke nem fogyasztható nyersen, a csont melletti, belső rész viszont könnyen nyers maradhat a gyorsabb sütésnél. A csirke esetén a maghőmérsékletnek mindenütt el kell érnie a biztonságos fogyasztáshoz szükséges 75 °C-os értéket.

Grill csirkecomb mézes-citromos fűszerezéssel

Csirkecomb mézes citromos fűszerezéssel

Hozzávalók:

 • (az alap recept hozzávalóin kívül)
 • 1 evőkanál méz
 • 2-3 evőkanál citromlé

Elkészítés menete:

 1. Ugyanúgy készítem, mint az alap receptnél, csak a fűszert kiegészítem citromlével és mézzel.
 2. A méz karamellizálódó cukortartalma miatt hamarabb sötétebb lesz a combok színe, ami könnyen megtévesztő lehet. A maghőmérséklet ellenőrzése ennél a változatnál különösen fontos.

Szoktál grill-jellegű csirkecombot sütni? Van saját fűszerkeveréked, vagy a boltban kapható keverékekből választasz? Mi a kedvenc fűszerkeveréked a grillcsirkéhez? Ha van kedved, a Facebook oldalunkon leírhatod!

Csirkecomb grill fűszerezéssel airfryerben sütve
Ha kipróbáltad a receptemet, akkor szívesen olvasnám véleményedet a Facebook oldalunkon!