Tojásos paprika

Nyáron reggelire vagy vacsorára gyakran készítek tojásos paprikát, mert gyorsan elkészül, finom, könnyű, de laktató étel. Gyerekkoromban a balatoni nyaralásokon édesapám gyakran készítette nekünk reggelire. Érdekes, anyukám volt az, aki főzött, aput ritkán láttuk főzni, de ez az étel úgy maradt meg bennem, hogy csak ő készítette. Nem emlékszem olyan alkalomra, hogy másképp lett volna.

Hozzávalók (4 személyre)

  • 8 db tojás
  • 8-10 db közepes paprika
  • kis olaj

Paprika
A paprikát megmosom, én tisztítás után kivágom a magokat is, ezt a részét nem szoktam megsütni. Ezután 4 részre vágom a paprikát és felszeletelem, lehetne karikákra is, ízlés kérdése. A serpenyőbe kevés olajat öntök, majd a paprikát beleteszem a serpenyőbe, és egy fedővel lefedve félkészre sütöm. Én szeretem, ha a kész tojásos paprikában még kicsit ropog a paprika, ezért csak 5-10 percig szoktam sütni.

Tojás, paprika
Feltöröm a tojásokat, és kis sóval fűszerezve alaposan felverem. Ha kezd puhulni a paprika, akkor öntöm rá a tojásokat. Gyakori kevergetés mellett készre sütöm a tojást. Egy-két perc alatt elkészül.

Tojásos paprika

A kész tojásos paprika friss pékáruval a legfinomabb, de akár magában is fogyasztható. A tetejét megszórhatjuk pirospaprikával, ha szeretjük, fogyaszthatunk hozzá savanyúságot is. Diétázok, életmódváltók is fogyaszthatják.

Te szoktál készíteni tojásos paprikát? Te hogy készíted?