Nagykovácsi Mesekönyv Fesztivál – beszámoló

Szerdán nem véletlenül választottuk a hétvégi programajánlónk témájául az I. Nagykovácsi Mesekönyv Fesztivált. A gyerekeim nagyon szeretnek olvasni, aki még nem tud olvasni az is szeret mesét hallgatni, kitalálni. Szerencsénkre a hétvégére kellemes lett az időjárás, így ellátogathattunk Nagykovácsiba.

Nagykovácsi Budapest mellet található, a 63-as számú budapesti busz jár odáig. A budapesti BKK bérlethez a városhatár és a külső végállomás közötti utazáshoz Környéki Helyközi Vonaljegyet kell vásárolni, amelynek az ára jelenleg 250 Ft.

Nagykovácsi Mesekönyv Fesztivál 2014A fesztiválon nagyon csendes, családias hangulat fogadott minket. Nem szeretem a tömeget, és szerencsére itt nem volt tömeg. Az emberek csak lézengtek, az árusok valószínűleg ennek kevésbé örültek. A kézműves foglalkozások helyszínein sem álltak hatalmas sorok, bármelyiket szinte azonnal ki lehetett próbálni. Lányomnak nagyon tetszik a tűzzománcozás, ahol van rá lehetőség, ott készít is magának egy-egy medált. Itt is volt rá lehetősége.

Mire kezdődött Ferencz Krisztina Meseimprovizációja, addigra megtelt a színpad előtti tér gyerekekkel. Néhány gyerek nagy örömmel táncolt együtt az előadóval, a bátortalanabb gyerekek pedig néha tátott szájjal követték az előadást. Igazi mesebeli hangulat volt a téren. Ez csak fokozódott amikor a Bábakalács Bábszínház papírszínháza lépett a színpadra, és előadta a Szomorú Királykisasszony történetét.

Bábakalács Bábszínház - Szomorú Királykisasszony

Bábakalács Bábszínház – Szomorú Királykisasszony

Az előadásuk idején már rengeteg apróság ülte körül a színpadot, és figyelte a királykisasszony történetét.

Egy nagyon jó hangulatú, családias fesztivál volt az I. Nagykovácsi Mesekönyv Fesztivál. Remélem, hogy lesz még folytatása ennek az igazán gyerekbarát rendezvénynek. Nagyon jól éreztük magunkat, a legkisebb lányom már hazafelé jövet kérdezte, hogy mikor lesz legközelebb. Kérte, hogy legközelebb is jöjjünk el.

Mi biztosan ott leszünk a második Nagykovácsi Mesekönyv Fesztiválon is!