Beteg ez a világ

Azt mondják, mi egy keresztény-konzervatív ország vagyunk, ehhez igazodó értékekkel. Ezért aztán nem értem, nagyon-nagyon nem értem, hogyan kerülhetett be az új büntetőtörvénykönyvbe egy olyan passzus, hogy ha egy kiskorú fekszik le egy 12 évét betöltött másik kiskorúval, akkor az rendben van, nem bűncselekmény, nem megrontás, lényeg, hogy a másik fél is egyezzen bele. Beteg ez a világ, ha egyesek szerint ez teljesen rendben van.

Őrület

Őrület

Anya vagyok, vannak lányaim, van 12 éves korú gyerekem -és így még inkább nem értem. Mi van? Bárki lefeküdhet egy másik kiskorúval 12 évesen, csak egyezzen bele? Akik ezt a törvényt jóváhagyták -egyáltalán: eszükbe jutott!- van gyerekük? Van kiskorú gyerekük? Mi több: van kiskorú lányuk? Nem hinném. Egy 12 éves gyerek még gyerek. Ha egy 16-18 éves fiú azzal a szándékkal közeledik egy 12-13 éves kislányhoz, hogy használja, nem hinném, hogy nehéz dolga lenne. Nem azért, mert a kislány valóban megkívánná, mintha valóban értené és megélné a saját nőiségét, a saját vágyait. De ebben a korban borzasztóan befolyásolhatóak, akarnak tartozni valahová, valakihez, és mekkora királyság, ha egy idősebb fiú egyáltalán rájuk néz! Innen meg már könnyű Katát táncba vinni -de nem azért, mert tényleg akarta volna.

Lehet, hogy a kíváncsiság vezérli, lehet, hogy a közösségben akar magasabb pozíciót elfoglalni (hogy ez vélt, vagy valós pozíció, az más kérdés). Nem vagyok hajlandó elhinni, hogy egy ilyen kislány tényleg alkalmas, felkészült, érett testileg és lelkileg. Kizárt dolognak tartom.

Nem felmentés számomra, hogy nem felnőtt fiú kívánja meg a kislányt, semmivel sem jobb az, hogy egy másik éretlen, tapasztalatlan, (szoft)p.rnón nevelkedett kamasz fekszik mellette, akár „szerelemből”, akár strigulagyűjtésből. Milyen élményeket adhatnak egymásnak? Mennyire szúrják el a felnőttkori nemi önbecsülésüket?

Nagyon fel vagyok háborodva. Őszintén remélem, hogy szülői szervezetek ezt nem hagyják annyiban, és eltöröltetik ezt a semmivel sem indokolható, épeszű érveléssel alá nem támasztható, szégyelletes, beteg törvényt.