Szeretem a Karácsonyt

Be kell vallanom, én nagyon szeretem a karácsonyt a sok készülődéssel, az összes körülötte lévő dolgokkal együtt. Szeretek a szeptemberi, iskolakezdési hajtás után a karácsony megtervezésével foglalatoskodni. Kitalálni, ki mit fog kapni, mikor ki jön hozzánk, mi esetleg kit és mikor látogatunk meg mi. Sajnos, az évek során egyre kisebb lett a családunk, így manapság már nem akkora kihívás összeszerveznünk az ünnepeket.

Idén fura, emlékezős hangulatban voltam, és elkezdtem számolni hány éve is állítottam az első fát, amit én vettem, amit én díszítettem. Döbbenet, de már több mint 20 éve karácsonyozok úgy, hogy saját fám van.

Karácsonyfám az 1990 évek elejéről

Ez volt az első fa, amit nem szüleimmel közösen díszítettem.

Karácsony 2013

Ez pedig a 2013-as fenyőfánk.

Az idei fa nagyon más mint a 20 évvel ezelőtti, sok és stílusban nagyon különböző dísz van mostanin. Az összes díszhez van egy-egy történetünk, ki, mikor és hol készítette, vagy vette. Nagyon jó, amikor a lányokkal együtt díszítjük a fát, és közben mesélünk és közösen emlékezünk egy-egy dísz történetére. Kellemes így díszíteni, körüllengi az egész napot az emlékezés, a szeretet és a sok apró emlék. Idén sem volt ez másként.

Tyúkanyó és kiscsibéiIdén nagyon korán elkezdődött nekem a karácsony, mert egy kedves barátnőmtől kaptam egy meglepetést. Egyszer csak jött a postás, és hozott egy csomagot amiben ez az édes tyúkanyó és kiscsibéi lapultak. Kibontás után percekig csak forgattam, és nem értettem a dolgot, hiszen én nem rendeltem ilyet, de a csomagban talált levélben az eladó megköszönte a vásárlást. Percekig meg voltam győződve róla, hogy valami tévedés történt, és valaki másnak volt szánva ez a szép ajándék. Persze kicsit gyanús volt, hogy talán mégis nekem szánhatták mégis, utalva weboldalamra. Folyamatosan az kattogott az agyamban, hogy valaki nagyon várja ezt, és nem fogja megkapni. Már keresni akartam az eladót az Interneten, hogy írjak neki, mikor a férjemnek eszébe jutott, hogy kérdezzem meg a kedves barátnőmet, a másik tyúkanyót, nem-e ő áll esetleg a dolog háttérben. Igen, ő volt. Ezúton is nagyon köszönöm neki ezt a nagyon szép ajándékot és a nagy-nagy meglepetést, amit szerzett nekem!

Mi általában kicsi, apró dolgokat ajándékozunk egymásnak karácsonyra. Nálunk nem kerülnek nagyon nagy dolgok a fa alá, ám annál több, apró, kézzel készült ajándékunk van. Nagy öröm látni a gyerekeket, ahogy készülnek, ahogy saját maguk készítik az aranyos ajándékokat. Idén is varrtak különféle figurákat, készítettek ajándék üvegeket, amikbe kedves apróságok kerültek. Egyik lánykám 250 db körömnyi papírcsillagot hajtogatott meg az ajándék üvegeibe. Másik lánykám pedig egy-egy művéhez 150-200 db vasalós gyöngyöt használt fel, és abból készítette el az ajándékait.

Timi barátnőm idén is meglepett minket a csodás kézimunkáival. Csodálom, ahogy hímez, ahogy azokat az apró mintákat, finom vonalakat az anyagra varrja. Nagyon ügyesen válogatja össze az anyagokat, és varrja készre a munkáit. Nagyon köszönöm neki ezúton is a csodálatos ajándékait!

Timi ajándékai

Érdemes ellátogatni a blogjára, és körülnézni nála, mert nagyon szép alkotásokban gyönyörködhetünk ott.

Jó volt néhány napra megállni, együtt lenni a kicsit tágabb családdal. Sajnálom, hogy az élet szétszórja a családokat, és egyre ritkábban van már lehetőségünk arra, hogy együtt legyünk.

Szeretem a karácsonyt, mert ilyenkor kicsit évről-évre újra összehoz bennünket!