Kalandozásaim a paleo világában 3. – A dolgos hétköznapok

Bár legutóbb azt ígértem, hogy a maglisztekről írok majd, de az élet úgy hozta, hogy dolgos hétköznapok köszöntöttek rám -vagyis újra dolgozom, így a paleo étrend követése egy kicsit bonyolultabbá vált. Bonyolultabb ugyan, de természetesen nem lehetetlen. Elmesélem.

paleoA munkahelyemen nincs lehetőségem főzőcskézni, még melegíteni sem, tehát úgy kell terveznem, hogy frissen, hidegen fogyasztható, a paleo diétának megfelelő ételek legyenek az uzsonnás dobozomban.  Reggel itthon összeütök valami meleget, azt megeszem -én, aki korábban ébredés után semmit sem tudtam enni  jódarabig, most 6 órakor reggelizem 🙂 Persze paleo módra:  sült tojás, sült szalonna, főtt kolbász, ilyesmi. Ezzel egészen sokáig elvagyok. Délelőtt jön valami gyümölcs, alma, banán, körte, barack, olyan, ami jól szállítható.

Az ebéd a legneccesebb, és bevallom, ezt még csak tanulgatom, hogyan kéne jól csinálni. Van módom rá, hogy ebédidő alatt átugorjak egy boltba friss felvágottért (pár szelet főtt tarja, főtt karaj, ilyesmi), vagy hozathatok is pl. natúr csirkemellet salátával, bár ez nem költséghatékony, de legalább friss és finom. Volt, hogy itthon felkarikáztam kolbászt, és azt vittem ebédre, teljesen jó megoldásnak bizonyult.

A délutáni étkezés szintén némi gyümölcs, ahogyan délelőtt is. Este vacsorára pedig -általában- már otthon vagyok, így újra ehetek valami meleget.

Egész napra viszek egy 2 literes szénsavmentes ásványvizet, ezt meg is iszom.

Szóval így telnek a dolgos hétköznapok paleo módra. Ami még lényeges: a közérzetem teljesen rendben van, a heti 1 kiló mínusz továbbra is érvényes, a pilates most egy kicsit elmarad.