Kalandozásaim a paleo világában 5. – Nyaralás

Pár napot hazánk egyik jellegzetes borvidékén töltöttünk -rövid, ámde intenzív nyaralás volt 🙂 Hogy paleo étrend szerint étkezzem, egy kicsit körülményesebb volt, mint a hétköznapokon, de nem okozott valódi nehézséget.

A szállásunkon volt svédasztalos reggeli és vacsora. A nyaralás ugye úgy az igazi, ha nem nekünk kell főzni, bár paleo dolgában kicsit megnehezíti az ember életét, mert jó volna tudni, hogy az ételben, amit elénk tesznek, mi is van. A reggeli viszonylag egyszerű eset volt: helyi nevezetességként stifolder, szalonna, tepertő mindig volt az asztalon, még kolbászos rántottát is tudtam enni. A vacsora már okozott némi fejtörést, nézegettem egy kicsit a francia hagymalevest, vajon be van-e rántva -valószínűleg igen, de egy kicsit azért ettem belőle, mert nagyon szeretem. Pirított kenyérkockákat viszont nem tettem bele.

Ebédelni beültünk egy-egy jónak ígérkező helyre, húst ettem salátával, mindig finomakat.

Töltött jérce

Töltött jérce

Ez pl. egy spenóttal töltött jérce, sáfrányos szeklicés mártással, borzasztóan finom volt.

Rizibizi

Rizibizi

Apró szépséghibája, hogy rizibizivel tálalták, amit én ugyan nem kértem, de kihozták. Persze nem ettem meg.

Káposztasaláta

Káposztasaláta

Ezt a káposztasalátát egyszerűen muszáj nektek megénekelnem. Friss volt, harsogó, balzsamecettel átitatott, megunhatatlan.

Bűnöztem is, naná, a nyaralás nem az aszkétizmus ideje. Egyszer ittam egy jeges kávét, amiben vaníliafagyi volt, életem legjobb jegeskávéjaként tartom számon. És ettem egy meggyes-túrós rétest is, mert azt nem lehetett kihagyni. Más vétkem nem volt 🙂

Állapotom: közérzet kipipálva, derékfájás továbbra is elkerül. A fogyás nemcsak a derekamon látszik, fogytam a combomból, a fenekemről, a karomról, a vádlimról, még az ujjaimról is. Több ismerős is, aki hetek óta nem látott, megjegyezte, mennyire látványos, és hogy milyen jól nézek ki. Jót tesz a lelkemnek 🙂 Kilóban úgy 10 kg mínusznál járhatok, a mérleg néha kilencet, néha tízet mutat, 10 percen belül is képes ilyeneket művelni.

Saláta

Saláta

Végezetül egy kép a saját friss salátámról, mostanság gyakran keverek ilyet. Recept helyett csak leírás: kell bele rukkola, jégsaláta, paradicsom, olívabogyó, bazsalikomlevél, tetszés szerint hús, tonhal -és mindezek megkoronázására balzsamecet. Igen egyszerű, gyors, de nagyon finom. Lényeg, hogy minden összetevője legyen friss, csak semmi szárított, vagy gazdaságos kiszerelésben előre összeállított, soknapos vacak.