Kalandozásaim a paleo világában 10. -Évértékelés

Minden új vállalkozás megkívánja az év lezárásával annak értékelését, számvetést az eredményekkel, elemzését a hibáknak, új tervek készítését. Akkor lássuk, milyen is volt ez a paleo világában történő kalandozás?

Bő fél év telt el, mióta belevágtam. Sosem hittem volna, hogy fél év elég egy ekkora átalakuláshoz, hiszen mindenhol azt hallani, hogy lassan kell, apró lépésenként, a kilókat is évek hosszú sora alatt tapasztottuk magunkra, hát a ledobásuk is sokáig fog tartani. Igen, én ezt elhittem, és azt is, hogy a gyors(? már ha fél év gyorsnak számít 🙂 ) fogyás megterheli a szervezetet, inkább káros, mint egészséges.

outfitŐszi kép, én vagyok a fejnélküli lovas, azóta már ennél is vékonyabban 😉

A paleo nem ilyen.  A kilók szinte észrevétlen olvadnak le az emberről. Eleinte simán lement heti 1 kiló, vagyis havi 4 kg átlagban. Ez gyors? Orvosi értelemben talán. De mivel nem jár önsanyargatással, tápanyag-, ásványielem-, vitamin-hiánnyal, valamint a csökkenő testsúly okán felszabaduló test szinte kívánja a mozgást, ami még inkább felspannolja a súlyvesztést, hát én nem látom be ennek káros voltát.

Ahogy elősejlik az ember valódi kontúrja, úgy virul ki maga is. A ruhatárát kénytelen lecserélni, hiszen minden túl nagy lesz hirtelen, és ha már úgyis, akkor az addigi unalmas, sötét lebernyegek helyett jöhetnek a vidámabb, csillogósabb, világosabb, mintásabb, bohókásabb darabok.

Legújabb szerzeményem:

ruhaHát nem tündéri? A mérete pedig S-M 😀

Ha fogysz, ráadásul látványosan, az kihat mindenre. A társas kapcsolataidra, az életmódodra, az állóképességedre, a fizikai és mentális jóllétedre. Én most 18 kiló mínusznál vagyok, és nagyjából el is értem a célom, ennél jobban nagyon már nem fogok lefogyni. Nem szándékozom visszatérni a régi étrendemhez, továbbra is kerülöm a szénhidrátot, tésztaféléket, de semmi lelkiismeret-furdalásom sincs, ha megeszek egy szem szaloncukrot, vagy egy mézeskalácsot. Ennek fényében telnek majd az ünnepi étkezéseim is, sok hallal, levessel, csirkehússal.

Paleos boldog új évet nektek 🙂