Kalandozásaim a paleo világában 1. – A kezdet

Tudom, hogy a nők 101 %-a folyton valamilyen diétát folytat. Ki az egészségéért, ki a fogyás kedvéért, ki pedig a kettő kombinációja okán. Én most épp irigységből. Igen, jól olvastad, irigységből, mivel találkoztam valakivel, akit már 1 éve nem láttam, és hát bomba jól néz ki. Mi a titkod? -kérdeztem. A paleo étrend -jött a válasz.

Nem ez volt az első alkalom, hogy találkoztam a paleo étrenddel. Több ismerősöm is belevágott, és aki kitartott, vagyis nem adta fel 1-2 hét után, az mind nagyon rendbe jött tőle. Először is szembeszökően lefogytak. Aztán sokaknak szebb lett a haja, a bőre. Megnövekedett energiáról, tetterőről számolnak be. Hát nem meghozzák az ember kedvét?

Hat dolog amire szüksége van a testünknek.Na, nem eszik olyan forrón a kását. A paleolit egy eléggé megengedő étrend a mennyiségek tekintetében, azt mondja, nem kell éhezned, nem kell lemondanod az evés élvezetéről, sőt! Talán még sohasem érezhetted magad olyan közel az ételekhez, mint a paleozás során! Csupán néhány élelmiszercsoportot el kell hagynod az étkezésedből. És akkor itt jön a bibi, mert csupa jó dolgot kell kiiktatni: gabonaféléket (vele együtt az összes kenyeret, tésztafélét, még a kukoricalisztből készültet is!), a tejtermékeket, a  cukrot, a hüvelyeseket, az olajban sütést, a vaj használatát, a krumplit, a rizst -szóval elég sok mindent. Tehát aki belevág, annak tisztában kell lennie azzal, mit ad fel. Mert azt hiszem, ez nem kevés.

1 héttel ezelőtt úgy döntöttem, megpróbálom. Megkérdeztem az ismerőseimet, ők hogyan csinálják, és természetesen átböngésztem a netet is. Rengeteg sikersztorit olvashatunk olyanok tollából, akik már több hónapja, vagy akár éve is rendületlenül kitartanak. Sok krónikus betegség rendeződött, gyógyszereket tudtak elhagyni, rendbe jött a vérképük, elmúlt az ekcémájuk. A méreganyagok, a tartósítószerek kiürülése a szervezetből nagyon kedvező hatással bírhat.

Hogy akkor mégis mit lehet enni? legközelebb erről írok majd.