Kacsafutam Budapesten

Tudod mi a Kacsafutam? Egy ismerősöm tavasszal mutatott képeket a náluk zajló Kacsafutamról. Már akkor megtetszett a kezdeményezés, mert a kacsák vásárlásával támogatunk egy-egy szervezetet is. Nagyon érdekes látványosság amikor egy folyót vagy kisebb patakot ellepnek a többségükben sárga, kicsi, fürdős kacsák. 2014. augusztus 31-én a Dunát is ellepik Budapesten a kacsák.

A kacsafutam röviden arról szól, hogy egy egyedi azonosítóval ellátott, műanyag kiskacsa megvásárlásával bárki nevezhet kacsafutamra. A nevezett kacsákat a szervezők a starthelyen egyszerre öntik a folyóba, és a célvonalat elsőként elérő gumikacsa nyeri a futamot.

Minden tudnivaló a kacsák beszerzéséről és a futamon való indításáról megtalálható a www.kacsafutam.hu oldalon. A kacsákat meg lehet vásárolni online vagy személyesen is, már több helyen is árusítják. Egy gumikacsa ára 999 Ft, a megvásárlásával most az UNICEF-et támogatod.

Kacsafutam

Íme egy kedvcsináló fotó Tom Taylor-tól. A fotós további képeit megtalálhatod, ha ide kattintasz.

Mi biztosan benevezünk egy gumikacsát a versenybe, és ha tehetjük, élőben nézzük majd végig a Duna-partról a Kacsafutamot. Te indítasz gumikacsát a versenyen?