Hétvégi programajánló 8. – Várpalota

Várpalota a Bakony lábánál fekszik. Budapesttől 90 km-re,  Székesfehérvár és Veszprém között. Várpalota és környéke a bányászatáról volt híres, mára a szénbányászat megszűnt itt, de a helyiek őrzik az emlékét, a hagyományokat. Így sok látványosság, érdekesség található a városban.

Várpalotán a Zichy-kastély ad helyet az I. világháborút lezáró trianoni békeszerződésre emlékező állandó kiállításnak, a Trianon Múzeumnak.

A város központjában található a Thury vár, amelyben több kiállítás, múzeum is helyet kapott.  A Thury várban található a Magyar Vegyészeti Múzeum és a Sztáray Antal Bányászattörténeti Kiállítás.

A Vegyészeti Múzeum nyitvatartási ideje nem egyezik meg a Thury vár nyitvatartási idejével, ezért ha meg szeretnénk tekintetni, akkor előtte időben tájékozódjunk az aktuális nyitvatartási rendről.

http://www.mmkm.hu/index.php/hu/nyitvatartas-magyar-vegyeszeti

Salvador Dalí kiállítás Várpalotán

Salvador Dalí Thury várA Thury vár ad otthon a Salvador Dalí kiállításnak  2013. május 25 és 2013. szeptember 8. között. A kiállításon látható alkotásokat Csikós-Nagy Zsuzsa műgyűjtő, képzőművész kölcsönözte a kiállításra. A kiállításon irodalmi alkotásokhoz készült illusztrációiból és egyéb alkotásaiból tekinthetünk meg néhányat.

Jegyárak:

A Dali kiállítás megtekintésére szolgáló belépőjegy ára: 1.000,- Ft/fő
Thury-vár belépő mellé, kiegészítőjegy ára: 700,- Ft/fő

Hivatkozások

Magyar Vegyészeti Múzeum weblapja
Zichy-kastély – Trianon Múzeum weblapja
Thury vár weblapja