Bajtársaink a konyhában

Minden család életében fontos szerepet tölt be a konyha, az ételek elkészítése, az étkezés. Sok időt töltünk a konyhában, étkezőben, ezt persze a nagy cégek is felfedezték, lépten-nyomon belebotlunk a hirdetéseikbe: nézzük csak végig egy nőknek szóló újság reklámjait, vagy kapcsoljunk be egy kereskedelmi csatornát a televízióban. Egyik konyhai csodamasina után ajánlják a másikat. Biztosan mindenki vásárolt már egy-egy ilyen hasznos, vagy annak tűnő eszközt, amiből aztán akad olyan, amelyet azóta is rendszeresen használ, és akad néhány, amely a szekrény mélyére került, vagy elajándékozták.  Ha szerencsések vagyunk, akkor kisebb veszteséggel, de túl tudtunk adni a ki nem használt eszközökön.

Neked mi volt a legnagyobb melléfogásod, amit vettél a konyhádba, de később  megbántad? Mi lett a sorsa?

KonyhaAhány család, annyi szokás. Mindenki más konyhát vezet, más méretű családra főz. Ami praktikus egy kisebb háztartásban, nem biztos, hogy beválik egy 5-6 vagy több főből álló családnál is. Így aztán más lesz praktikus és sokat használt eszköz, és más a felesleges kacat. Ami egyikünknek kedvenc, az lehet másikunknak egy felesleges darab lehet a polc mélyén. Ha nem csak a reklámokat látjuk, hanem egymás tapasztalataiból is merítünk egy eszköz előnyeit és hátrányait tekintve, akkor sokkal biztosabban tudjuk eldönteni, hogy a saját igényeinknek megfelel-e. Bizony a legkedvesebb eszközeinknek is vannak hátrányai.

Pár bejegyzésen keresztül bemutatunk néhány nálunk bevált apró, hasznos segítőt a konyhában. Ezek nélkül mi már nehezen tudnánk elképzelni konyhai munkát, ezért nyugodt szívvel ajánljuk nektek is. Fontos megjegyeznünk, hogy mindketten nagycsaládot terelgetünk otthonunkban, így a legtöbb hasznos segítőnk a konyhában a nagycsaládoknak igazán hasznos.

Van neked is ilyen bajtársad a konyhában?  Írd meg nekünk! Te mit érzel nélkülözhetetlennek a konyhádban?

Bevalljuk nektek, hogy vannak olyan eszközök, amelyekkel mindketten rendelkezünk, de míg egyikünk azt szinte naponta használja, másikunknál a szekrény mélyén porosodik. Erről is fogunk nektek mesélni.