Bajtársaink a konyhában – Air Fryer – Tefal XXL

Air Fryer egy furcsa szerkezet, sokak szerint használhatatlan, de nekem még mindig nagy kedvencem. Egyedül az eddigi készülékem méretével nem voltam teljesen megelégedve.

2019. augusztusában vásároltuk az első készüléket, itt írtam róla. Rengeteget használom, szinte napi szinten, de kicsit macera, hogy a 4 fős családunknak több körös egy ebéd elkészítése. Emiatt elkezdtem nézegetni a nagyobb gépeket.

Tefal airfryer xxl

Végül márkahűek maradtunk, és a gépünk nagytestvére költözött be hozzánk.

Az XXL mérete reményeim szerint pont annyival nagyobb, hogy kényelmesen bele fog férni annyi hús vagy zöldség, hogy egy körből is elkészüljön egy étkezéshez szükséges mennyiségünk.

Mostanában már a pizzától kezdve a hurkáig nagyon sok mindent sütök benne. Hamarosan összeírom, hogy mit mennyi ideig és hogyan sütők. Készítek egy nyomtatható, hűtőre helyezhető útmutatót is.

Még mindig az egyik legjobb vásárlásnak tartom a konyhámban. Nem véletlen, hogy beruháztunk a nagyobb változatára is. Nagyon szeretem, hogy ha egyszer az időt és a hőfokot kikísérleteztem, akkor mindig ugyanolyanra sikerül benne az étel. Nem kell felette állnom, nem kell figyelnem, ha végez kikapcsol. Egy személy részére akár egy adagban is elkészülhet az ebéd.

Másfél évnyi használat után már bárkinek jó szívvel merem ajánlani a forrólevegős mini-sütőknek ezeket a típusait.