Az én adventi naptáram

A gyerekek szívesen számolják a karácsonyig még hátra lévő napokat adventi naptárakon. Én sok éve készítek a gyerekeimnek és a férjemnek adventi naptárat, mert jó örömet szerezni nekik. Te szoktál ilyet készíteni?

November végén nagyon sok fejtörést okoz nekem a 120 adventi csomag kitalálása és elkészítése. 96 csomagot kap a négy lánykám, és 24 csomagot a férjem. Már évekkel ezelőtt megvarrtam a 96 kis zsákot, így nem kell évről évre kitalálnom, hogyan is nézzenek ki az adventi naptárak. Időnként kicsit sajnálom is, hogy nem készül évről évre újabb naptár, annyira szép megvalósításokat lehet látni. Most nem az én általam készített adventi naptárt szeretném megmutatni, azt már láthattátok a tyukanyo.hu oldalunkon az adventi csomagok közt, hanem azt, amelyiket én kaptam meglepetésként.

Az utóbbi néhány évben én is kapok az egyik nagylányomtól adventi naptárakat. Nagy öröm ez nekem, és mindig nagyon várom, hogy mit talált ki nekem.

Az idei adventi naptáramat apró, színes kártyákból készítette el. A kártyák elejét formalyukasztóval készítette, kis díszekkel dekorálta. A kártyák kis sarokvédőt kaptak, nehogy könnyen kinyíljanak, és idő előtt derüljön ki, hogy egy-egy kártya mit rejt. A kártyák belseje igazán személyesre és meghatóra sikerült, mert apró, családi képek, kis emléklenyomatok kerültek bele. Már két képet láttam, és rengeteg szép pillanat jutott eszembe róla.

Adventi naptár

Bevallom, amikor megkaptam az adventi naptáramat könnyek szökkentek a szemembe, és amikor megláttam hogy mit rejt az első kép, akkor még inkább meghatódtam. Pont egy szívemnek nagyon kedves kép lett az első, egy azon kevés képek közül, ahol mind a hatan rajta vagyunk. Kíváncsian várom az elkövetkező napokat, milyen képeket válogatott össze a lánykám.

Nálatok szokás adventi naptárat készíteni? Te is kapsz naptárat, vagy csak készíted őket? Nagyon örülnénk, ha ti is megmutatnátok az adventi naptáraitokat.