Hétvégi programajánló 87. – XI. Kárpát-medencei Mézfesztivál

2014. december 6-án és 7-én rendezik Zalaegerszegen a XI. Kárpát-medencei Mézfesztivál és Termelői Vásárt. Ez az egyik legrangosabb magyarországi mézes kiállítás és vásár, mely szakmai eseményeknek is otthont ad. Itt kerül megrendezésre a IX. Kárpát-medencei Mézlovagrendi Találkozónak és a II. Méhészszakmai Kiállítás és Vásár is.

Program:

Mézfesztival 2014A téli hideg idő és a megfázások időszakának beköszöntével a legtöbb családban fontos szerepet kap a népi gyógyászat egyik fontos kincse, a méz. A különböző mézfajtáknak eltérő összetétele, íze és szervezetre gyakorolt hatása van. Karácsony közeledtével nem csak kedvező hatásai miatt fogy jóval több méz a családokban, hiszen a méz a karácsonyi hangulat egyik jellegzetes süteményének, a mézeskalácsnak is alapvető hozzávalója. A legtöbb családnál elmaradhatatlan ünnepi aprósütemény a különböző formára sütött mézeskalács.

A fesztiválon számos szakmai előadás is várja a szakmabelieket, de a méhészet és a méz iránt érdeklő laikusok számára is érdekes programokkal készülnek a szervezők.

Az esemény mindkét napján számos mézes ételkészítési bemutató lesz. Szombaton a Mézlovagrendek felvonulása színesíti a programot. A gyerekeknek a két napon több vetélkedőt is szerveznek, és a legkisebbeket a teljes nyitvatartási időben játszóház is várja.

A rendezvényen sokféle kézműves terméket is megvásárolhatnak a látogatók. Méz felhasználásával készült finomságok, aszalt gyümölcsök, lekvárok mellett egyedi kézműves termékekből is bőséges lesz a választék. Akár a karácsonyi ajándékokat is beszerezhetjük a vásáron, egy-egy üveg különleges méz igazán szép ajándék lesz.

A XI. Kárpát-medencei Mézfesztivál és Termelői Vásár részletes programja megtalálható a rendezvény hivatalos weboldalán.

Helyszín:

Városi Sportcsarnok, Zalaegerszeg, Stadion u. 3.

Jegyárak:

A Kárpát-medencei Mézfesztivál ingyenesen látogatható.

Hivatkozás:

sojtortme.hu