Közösségi kertészkedés a nagyvárosban 6.

Február eleje óta sok eső esett felénk. Az időjárás előrejelzés ritkán ígér szép, napos időt, pedig én már megint nagyon szeretnék ültetni ezt-azt. Szerdára szép napos időt jósoltak, így beterveztem egy kis kertészkedést.

Az áruházláncok egymásra licitálva kínálják a különféle kertészeti termékeket, én pedig időnként elcsábulok. Így lett egy fóliasátram is a kertecskémben. Mindent ki kell próbálnom, és ha már a lakásunkban nem igazán ideálisak a körülmények a palántaneveléshez, hátha legalább így tudok majd néhány saját palántát nevelni. Most még csak kis retek, saláta és hagyma került alá, így talán hamarabb kerülhet friss, saját zöldség az asztalunkra.

Fólia

A fóliasátram, hátha hamarabb szüretelhetek. Ide került a retek, saláta és hagyma.

A február eleji ültetésemből még nem bújt ki semmi, a mini-melegházamban sem. Remélem, azért lesz belőlük valami, és nem kell március közepén mindent újraültetnem. Azért van sikerélményem is, mert az ősszel elültetett fokhagymák nagyon szépen fejlődnek, és már a magok is elkezdtek kibújni.

Fokhagyma

A gerezd fokhagymáim már ilyen szép nagyok.

Fokhagyma

A fokhagyma magok is elkezdtek kibújni. Ezzel lesz még teendőm, kicsit sűrűre sikerült az ültetés.

Kert 2016-02-24

2016. február végén a magas ágyásom így néz ki. Nem túl sok helyem maradt.

A fóliából maradt egy kisebb darab, így azzal lefedtem az eperültetvényem egy részét. Remélem, hogy nem ártok vele, és a kicsit védettebb környezetet is meghálálják.

Kert 2016-02-24

2016. februári látkép.

Nektek mik a terveitek ebben az évben a kertészkedés terén? Ültettek valami különlegeset? Ismertek igazán jó kertészkedős oldalt? Nekem most a nagy kedvencem a gazigazito.hu, sok hasznos információt találok ott a kerti teendőkről. Jól össze vannak gyűjtve az aktuális teendők, így egy kezdő kertészkedőnek nagy segítség ez az oldal.