Hétvégi programajánló 21. – Állatkertek Éjszakája

Az Állatkertek Éjszakáját 2013. augusztus 30-án második alkalommal rendezik meg. Nem csak a fővárosban vehetünk részt az éjszakai programon, országszerte tizenkét intézmény csatlakozott az eseményhez. Így könnyen találhatunk lakóhelyünkhöz közel eső helyszínt.

Állatkertek Éjszakája

Budapest és környéke

A Fővárosi Állatkert 19 és 24 óra között várja az érdeklődőket érdekes programokkal, állatetetésekkel. A részletes program megtekinthető a Fővárosi Állatkert weblapján.

Belépő jegy felnőttek részére 2500 Ft, a gyerekeknek kedvezményes jegy váltható 1800 Ft-ért.

A Budakeszi Vadaspark  és a Tropicarium is csatlakozott a rendezvényhez, a három Budapest környéki állatkertbe kombinált jegyet  is lehet vásárolni. A kombinált jegy mindhárom állatkertbe belépést biztosít az Állatkertek éjszakáján. A Budakeszi Vadaspark és a Tropicárium a kombinált jeggyel egész hétvégén látogatható.

A kombinált jegy ára felnőttek részére 3300 Ft, a kedvezményes árú kombinált jegyért 2200 Ft fizetendő.

Dunántúlon

Három nagy dunántúli állatkert is csatlakozott az Állatkertek Éjszakája rendezvényhez. Ellátogathatunk Győrbe a Xantus János Állatkert-be, amely este 22 óráig meghosszabbított nyitva-tartással várja az érdeklődőket. Veszprémben a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark várja az érdeklődőket. Pécsen kombinált jeggyel a Pécsi Állatkert mellett lehetőség van ellátogatni a Planetáriumba és az Akvárium-Terráriumba is. A három helyszín között kedvezményes buszjárat közlekedik, és ezen a napon a Mecseki kis vonat is este 11 óráig jár.

Dunától keletre

A Dunától keletre hat rendezvény-helyszínt látogathatunk meg az Állatkertek Éjszakáján. Jászberényben 19 és 23 óra között várja az érdeklődőket a Jászberényi Állat- és Növénykert. Debrecenben 19 és 23 óra között fogadja a látogatóit a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje. Ezen az éjszakán Miskolcon a Miskolci Állatkert és Kultúrpark 20 és 23 óra között nyitja meg kapuit a látogatók előtt. Szegeden egész nap érdekes programokkal várja a vendégeket a Szegedi Vadaspark. Szegeden lehetőség van az aznap váltott jeggyel este is visszatérni a vadasparkba. Kecskeméten 19 és 22 óra között látogatható a Kecskeméti Vadaskert, ahol megtekinthető lesz gondozójával együtt a 9 hónapos oroszlánkölyök, Elza is. A Poroszlón található Tisza-tavi Ökocentrum is csatlakozott az eseményhez.

Részletes programokat és aktuális információkat az állatkertek weblapján találhatunk.

Hivatkozások:

Fővárosi állatkert
Budakeszi Vadaspark
Tropicarium
Győri Xantus János Állatkert
Veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark
Pécsi Állatkert
Jászberényi Állat- és Növénykert
Debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje
Miskolci Állatkert és Kultúrpark
Poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum
Szegedi Vadaspark
Kecskeméti Vadaskert