Hétvégi programajánló 54. – Cirkuszparádé

2008 óta minden évben, április hónap harmadik szombatja a Cirkusz Világnapja. A Cirkusz Világszövetség célja ezzel, hogy a cirkuszbarátok ezen a napon bepillantást nyerhessenek a cirkuszművészet közönség elől elzárt, rejtélyes világába. A Fővárosi Nagycirkusz szervezésében a Cirkusz Világnapján, 2014. április 19-én 13:30-kor indul útjára a Cirkuszparádé felvonulása.

Cirkuszparádé 2014A cirkusz napjainkban is töretlen népszerűségét a gazdag tradícióinak is köszönheti. 19. századig visszanyúló hagyomány például, hogy a városba érkező vándorcirkuszosok díszes menetben vonulnak végig az utcákon, ezzel is cirkuszba csábítva a közönséget. Ez a hagyomány Amerikából indult, de Európa városaiban is népszerűvé vált.

A Cirkusz Világnapján ismét felelevenítik ezt a szép hagyományt, és április 19-én 13.30 órakor a Fővárosi Nagycirkusz elől indul a Cirkuszparádé felvonulása. A látványos parádén díszes járművek, kosztümös művészek, mutatványosok, állatok és a Circus Classicus című műsor teljes társulata is felvonulnak. A felvonulás a Fővárosi Nagycirkusz elől indul, és ide is érkezik meg a Hősök terét is érintve.

A felvonulás után az előadók szabadtéri cirkuszi műsorral szórakoztatják a rendezvényre ellátogatókat.

Időpont:

2014. április 19. 13:30

Helyszín:

Fővárosi Nagycirkusz, Budapest Állatkerti krt. 12/a.

Hivatkozás:

www.fnc.hu