10 perces lazac

Mint az esetek többségében, ma is az volt az ebédnél a cél, hogy gyorsan elkészíthető, finom és egészséges legyen. Mindössze annyi volt ma az előnyöm, hogy nem kellett a teljes család ízlését figyelembe vennem, mert csak magamnak főztem. Így lett 10 perc alatt ízletes sült lazac.

lazac

Szinte szégyellem receptnek nevezni, annyi egyszerű az elkészítése. Vegyünk elő egy serpenyőt, hevítsünk benne egy kis zsiradékot -én vajat használtam, de lehet kókuszzsír, olívaolaj, kinek mi tetszik. Ha már forró, a lazacot dobjuk rá és amíg az alsó oldala pirul, addig a felsőre tekerjünk tarkaborsot, sózzuk meg és csepegtessünk rá citromot. Helycsere: fordítsuk meg és ismételjük meg a másik felén is a fűszerezést. És megint fordítsuk meg. Amikor már kifehéredett a halszelet, tegyük tányérra.

Ha szeretnénk hozzá valami tunkolóst is, akkor a visszamaradt vajra öntsünk kókusztejet/rendes tejszínt, sűrítsük be és öntsük a lazac alá vagy fölé. Megérdemel még valami zöldet, roppanósat is, ami nálam most vegyesen zöld saláta és friss, zsenge jégcsapretek, ez utóbb nem mellesleg saját termés.

retek