Karácsony 2015

Nagyon szeretem a karácsonyt és a készülődést. Az idei évben sajnos úgy alakult, hogy a készülődés az utolsó pár napra koncentrálódott, és sok mindenre nem jutott időm. Többek között a blogra sem.

Hiába van egy jól megszokott rutinom, idén még 22-én ajándékok után futkostam. Sőt, vannak olyan kedves barátaim, akiknek  csak a napokban tudom majd postára adni az ajándékot. Így idén a fa alá nem is került általam készített ajándék, rég volt ilyen. Reményeim szerint 2016-ban ez másként fog alakulni, talán több alkotásomat lesz lehetőségem megmutatni nektek.

timi-ajandekok

Timi ajándékai

Mint minden évben Timi barátnőm idén is elhalmozta a családunkat a szép alkotásaival. Nagyon szeretem Timi munkáit, olyan ügyesen és ötletesen válogatja össze az anyagokat és a mintákat. Nem is beszélve a szép hímzésekről amikkel díszíti az alkotásait. Nagy volt az örömünk, amikor a csomagjainkból előkerültek a szebbnél szebb alkotásai. Ha szeretnél felüdülni és szép alkotások képeiben gyönyörködni, akkor látogass el a blogjára, érdemes.

Édesapámtól szinte minden karácsonyra kaptam legalább egy szakácskönyvet, de sajnos ő már nem lephet meg engem újabb könyvvel. Idén viszont én kértem és kaptam egy különleges szakácskönyvet a fa alá. Nagyon szeretem olvasni Kirstóf más jellegű írásait is, ezért is vágytam a szakácskönyvére. Nem csalódtam benne. A könyvhöz kapcsolódóan van egy újévi fogadalmam is, minden héten szeretnék legalább egy új ételt elkészíteni a könyvből. Érdekes és izgalmas  kihívás lesz számomra, és talán a családom számára is az új receptek kipróbálása.

Steiner Kristóf : Kristóf konyhája. Mesés menük (nem csak) vegánoknak

Steiner Kristóf:Kristóf konyhája. Mesés menük (nem csak) vegánoknak

Jól jött egy kis karácsonyi pihenés és lelassulás, igazán nehezemre esett ma újra visszalépni a mókuskerékbe. Egyetlen egy dolgot sajnálok, hogy a hó nem a téli szünetben érkezett meg. Jó lett volna szánkózni, csúszkálni, de talán a napokban megérkezik a várva várt havunk.