Hétvégi programajánló 83. – Márton-napi Vigasságok Bogács

2014. november 7. és 9. között Bogácson rendezik meg a Márton-napi Vigasságokat. Márton nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű, bőséges lakoma és a vigasság még megengedett. A bogácsi pincetulajdonosok zamatos újborral és kiváló libaételek kóstolójával várják a látogatókat.

„Aki Márton napján újbort nem iszik, az egész évben szomjazik.
Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik.”

Márton-napi Libacomb

Program:

A pénteki napon 17 órakor Gulyás Csilla hárfaművész templomi hangversenyével veszi kezdetét Bogácson a Márton-napi Vigasságok.

Szombaton a libából készült finomságok kapják a főszerepet. Több mint tíz bogácsi borospincében és étteremben különlegesebbnél különlegesebb libaételek várják majd a vendégeket. A hagyományos libamáj és libatepertő mellett néhány helyen olyan különlegességeket is megkóstolhatunk, mint a libahússal készült töltöttkáposzta és a mézes sörben pácolt libamellfilé.

Szombaton borlovagavatással egybekötött ünnepi műsort ad a Szent Márton Borrend. A jó hangulatról a Bogácsi Mazsorett Csoport előadása mellett számos énekes és táncos előadás gondoskodik majd. A kora esti sötétedés után, a Tűzszelídítők előadását követően gyújtják meg a Szent Márton napi máglyát.

A rendezvény utolsó napján, vasárnap a termálfürdő parkolójában egész napos kirakodóvásár lesz.

Ha ellátogatunk Bogácsra, akkor érdemes megmártózni a Bogácsi Termálfürdő négy gyógyvizes medencéjének egyikében is.

A rendezvény részletes programja, a pincetulajdonosok és az éttermek Márton-napi ajánlatai megtalálhatóak Bogács község hivatalos honlapján.

Helyszín:

Bogács, a Cserépi úti pincesor, Bogács éttermei és a Bogácsi Termálfürdő parkolója.

Jegyárak:

Sok program ingyenesen látogatható, de néhány programra belépőjegy váltása szükséges.

Hivatkozás:

bogacs.hu