Hétvégi programajánló 100. – Gyermekvasút nyomában nappali teljesítménytúra

2015 március 15-én kerül megrendezésre a „Gyermekvasút nyomában” nappali teljesítménytúra. Szerencsére a meteorológusok kellemes kiránduló időt jósolnak erre a vasárnapra, így kicsiknek és nagyoknak is jó programnak ígérkezik kis túra a Budai hegyekben.

Gyermekvasút nyomában Túra

Program:

A túra útvonala érinti a Gyermekvasút valamennyi állomását és a környék főbb látványosságait. A túrázók megtekintik majd a Normafa-lejtőt, a János-hegyi Erzsébet-kilátót, a nagy-hárs-hegyi Kaán Károly-kilátót és a hűvösvölgyi Nagyrétet is.

A túra útvonalán kijelölt ellenőrzőpontokat az előírt sorrendben kell teljesíteni. Az ellenőrzőpontokon a szervezők igazolják a pont érintését, valamint információt és segítséget nyújtanak a túra folytatásához. A kevésbé gyakorlottak is bátran nekivághatnak a túra útvonalának.

Az útvonal több pontján is lesz lehetőség feltölteni az ivóvízkészletet, egy ellenőrzőponton frissítőt is kapnak a résztvevők.

Részletes tájékoztató a „Gyermekvasút nyomában” nappali teljesítménytúráról megtalálható a Gyermekvasút hivatalos honlapján.

Helyszín:

Rajt: Gyermekvasút Széchenyi-hegy állomása
Cél: Gyermekvasutas Otthonépület, Hűvösvölgy
Teljesítendő táv: 20 km
Szintidő: 7 óra

Indítási idő:

2015. március 15-én, vasárnap 8:00 és 10:00 között.

Nevezési díj:

Alap nevezési díj: 1100 Ft
Magyar Turista Kártyával rendelkezőknek: 1000 Ft
szervezett természetjáróknak, nyugdíjasoknak és diákoknak: 1000 Ft
gyermekvasutasoknak (aktív és egykori egyaránt): 700 Ft

A nevezési díj fedezi az rajtnál átadott túraleírás, ellenőrző lap, a célban adott oklevél és kitűző előállításának költségeit, a célban kapott meleg étel árát, valamint a Gyermekvasúton való visszautazás díját is.

Hivatkozás:

www.gyermekvasut.hu