Heti menütervező

Szoktál főzés előtt tanácstalanul állni a hűtő vagy a spájz előtt, hogy mi legyen az ebéd? Ez ellen nagyon jó megoldás, ha minden héten, bevásárlás előtt összeállítjuk a heti menüt. A bevásárlás után természetesen még lehet módosítani az étlapot attól  függően, mi mindent sikerült beszerezni. Így biztos minden ételhez meglesz az összes  alapanyagunk, és nem kell főzés közben a boltba ugrasztani valakit.

Mire jó a menütervezés:

  • Tudatosabban étkezel, nem csak az éhségérzet diktál. Amennyiben pont most kezdtél egy diétába, akkor megkímél attól, hogy letérj az útról. Segít betartani az étrendet.
  • Spórolsz, mert nem romlik meg semmi azért, mert megfeledkeztél róla. Nem vásárolsz meg sok dolgot feleslegesen.
  • Nem kérdezik meg a családtagok naponta 100-szor, hogy mi lesz az ebéd.
Heti menütervező

A Heti menütervező pdf fájlt a képre vagy a linkre kattintva tudod lementeni. Örülünk és köszönjük, ha úgy gondolod, hogy hírét vinnéd, de kérünk, inkább a bejegyzést linkeld, ne a fájlt.

Ha a kinyomtatott menütervező lapot laminálod, vagy átlátszó fóliával leragasztod, akkor táblafilccel tudsz rá írni, így nem kell hetente újat nyomtatni. A fóliázás esetén kicsit óvatosabbnak kell lenni a törléssel, mert könnyebben gyűrődik, mint a laminált verzió.

Én a sajátomat fóliával ragasztottam le, és már több hónapja használom.

Te megtervezed előre pár napra, mikor mit főzöl, vagy a pillanat határozza meg a napi menüt?