A nők elnyomása

Mivel alapvetően a mi honlapunk nőkről, nőknek szól, nem kerülhetjük meg azokat a témákat sem, melyek nem az élet napos oldalát vázolják fel.

A nők elnyomásának nemcsak az számít, ha a férfiak tettleg bántalmazzák őket. Számos olyan formája van, ami láthatatlan, ezért társadalmilag nem támadható, illetve nem támadott.

Nézzük, mik a legáltalánosabb formái:

Nők ellen

Nők ellen

– szóbeli, verbális erőszak: a nők gondjainak meg nem hallgatása, azok lekicsinylése, elbagatellizálása (ne hisztizz már, mindig csak nyavalyogsz, ez csak szerinted probléma, csak a te fejedben létezik), gúnyolódás a nő külső vagy belső tulajdonságain, sértegetés, fenyegetés bántalmazással, öngyilkossággal

– lelki terror: a nő elszigetelése a családtagjaitól, barátaitól, munkájától, hobbijától, a nő önbizalmának folyamatos rombolása (nem vagy jó semmire, senki másnak se kellenél, ostoba vagy, ronda vagy), a nő számára fontos dolgok, tárgyak semmibevétele, szándékos rongálása, folytonos üvöltözés vagy éppen teljes szótlanság, féltékenységi rohamok.

Ha a témáról többet szeretnénk tudni, a NaNe honlapján bővebb leírást találunk a témáról, és a segítségnyújtás lehetőségeiről is.

http://www.nane.hu/eroszak/index.html

Készült egy nagyon jó reklámfilm a családon belüli erőszakról, Háztartási balesetek címmel, mely a legnagyobb videómegosztó oldalon egy ideig látható volt, de sajnálatos és nagyon érthetetlen módon már nem hozzáférhető 🙁