Hétvégi programajánló 6. – Pünkösdi Bortúra

A pünkösdi hétvégén kerül megrendezésre a Nyitott Pince Napok – Pünkösdi Bortúra.  2013. május 18. és 20. közötti hétvégén országszerte több mint 100 pince várja a borbarátokat, a borkedvelőket. Országszerte sok borvidékén és bortermő helyen tekinthetünk be a pincészetek és borvendéglők színfalai mögé.

Nyitott Pince Napok - Pünkösdi Bortúra 2013. május 18-20.

Nyitott Pince Napok – Pünkösdi Bortúra
2013. május 18-20.

Hangulatos pincetúrák során ellátogathatunk a legrangosabb pincészetekbe és a kincseket rejtő  kézműves borászatokba. A pincék többnyire a három napból legalább két napon át nyitva tartanak, általában 10 és 19 óra között. A pincékben legalább háromféle bort lehet kedvezményesen megkóstolni. Néhány helyen különféle borkorcsolyát is felszolgálnak a borkóstolóknak. A sajttól kezdve, a pogácsán át a zsíros kenyérig számos finom falattal kedveskednek a pincészetek. Sok helyen van lehetőség a pince és a szőlőbirtok bejárására is.

További részletes információt találhattok a Nyitott Pincék Szövetségének honlapján:

http://www.nyitottpince.hu/

A Nyitott Pince Napokon részt vevő borászatokról, pincészetekről az alábbi Pincekalauzokból is tájékozódhatunk. Mindenképpen alaposan böngésszétek át a Pincekalauzokat, van néhány hely, ahol előzetesen jelezni kell az érkezést. Ha külföldi vendégeitekkel szeretnétek bortúrára menni, akkor sok helyen több nyelven is rendelkezésre áll szakszerű túravezetés. Erről is találhattok tájékoztatást a Pincekalauzokban.

Hivatkozások:

Szöveges Pincekalauz (16 oldal)
Képes Pincekalauz (40 oldal)
www.nyitottpince.hu