Kalandozásaim a paleo világában 13. -Hogyan kezdj hozzá

Hogyan kezdjek hozzá? -minden új elhatározást követő első kérdés ez. Hogyan reformáld meg az életedet, a háztartásodat, a gondolkodásodat, a családod hozzáállását, ha úgy döntöttél, ezentúl egészségesebben fogsz élni és enni? Borzasztóan nehéz kérdések ezek, jó, ha kéznél a segítség.

Tovább

5 perc angol

5 Perc AngolAngolul márpedig tudni kell. Manapság ezt nem lehet megúszni, az angol valóban világnyelv. Nem feltétlenül a nyelvvizsgához, vagy egy munkahelyhez, hanem már a hétköznapi élethez, a netes barangoláshoz, programok letöltéséhez stb. is elengedhetetlen a nyelv legalább alapszinten való ismerete.

Az 5 perc angol elnevezésű honlap azért jó, mert mindenféle szinten lévő nyelvtanuló talál magának érdekes tananyagot, ráadásul teljesen ingyen. Természetesen elsősorban a magazinuk háttereként szolgál a weboldal, de attól függetlenül is jól használható, számos ingyenes hanganyaggal, megérthetünk pl. dalszövegeket, amiket gyerekként fonetikusan kiírtunk magunknak, hogy aztán el tudjuk énekelni, vagy olvashatunk ismert emberekről, és hasznos tippeket is kapunk a nyelvvizsgához. Feliratkozhatunk napi „tanórára” is hírlevél formájában.

Szánjunk rá napi 5 perc időt, nem marad el a hatása!

http://www.5percangol.hu/

Modern anya

A modern anya olyan, hogy mindent megold. Mindenre van ötlete, és azt meg is valósítja. Ha kell, gégecsőből készít virágágyást, és fél kézzel megvarrja egy komplett színházi előadás minden jelmezét, a másik kezével pedig összebarkácsolja a díszletet.

Egy ilyen modern anyának remek ötleteket ad, leírásokkal együtt ez az oldal:

http://www.simplymodernmom.com/tutorials/

Minden ötlethez leírás is tartozik. Vannak itt egyszerű varrott holmik, papírból készül ajándékok, parti-cuccok, ünnepi kellékek. Nézzetek szét a DIY jegyében 🙂

Modern anya

Oxford Owl, az oxfordi bagoly

Az egyik kedvenc, angolul tanító oldalamat szeretném most megmutatni nektek, az Oxford Owl-t. Elsősorban gyerekeknek készült, de angolul tanuló felnőtteknek is nagy segítséget nyújt Oxford Owl, vagyis az oxfordi bagoly.

Találunk itt e-book-ot is szép számmal, amit aszerint csoportosítottak, hogy hány éves gyerekeknek szól. Lapozható, szép, színes könyvecskék, melyet hangosan fel is olvasnak -méghozzá élvezetes stílusban, nem gépi hangon. Vannak sorozatok is, melynek szereplői több könyvecskén keresztül visszatérnek (pl. a Magic key-ről, azaz a mágikus kulcsról szóló sorozat). Angolul tanuló felnőttként elmondhatom, hogy sok új szót tanultam már meg ezeknek az e-bookoknak a jóvoltából, ráadásul nagy élmény, ha sikerült egy 5-6 éveseknek szóló történetet teljesen megérteni 🙂

Az e-könyveket közvetlenül ezen a linken érhetitek el, a korosztályokat be lehet állítani:

http://oxfordowl.co.uk/Library/Index/?AgeGroup=4

Csináld magad!

Csináld magad!

Csináld magad!

Nálunk is hódít a Csináld magad! mozgalom, kreativitás és szükség ideális találkozásaként. Remek angol nyelvű oldalakat lehet találni, akár mi magunk, akár a gyerekekkel közösen vágnánk bele egy kis házi barkácsolásba, turbóba.

Ma egy ilyen DIY (Do It Yourself!) oldalt mutatunk nektek:

http://www.tipjunkie.com/

Ne kedvtelenítsen el senkit, hogy a minták többsége fizetős, mert okos-ügyes kreatív barkácsolóknak a képek is éppen elég ötletadóak a letölthető minták nélkül!

Kreatív anyák honlapja -ajánló

Kreatív ötletek Anyák Napjára

kreatív ötletek

Anyák napja közeledtével mi is keressük a kreatív ötleteket bemutató honlapokat. Most egy olyan oldalt mutatunk be, ami  a honlapon található, Anyák napjára is kiváló ötleteket gyűjtötte egy lapra, tippeket adva anyák napi kreatívságokhoz, a házi salsától a virágmágnesen át teáscsészébe öntött gyertyáig sok jó ötlettel. Minden korosztály találhat magának megvalósítható tippeket. Itt találhatjátok:

http://thefrugalgirls.com/2012/04/creative-mothers-day-gift-ideas.html