Energiahatékonysági pályázatok 2014

Hamarosan elérhetőek lesznek a lakosság számára kiírt energiahatékonysági pályázatok. Ha mostanában tervezzük otthonunk energia takarékosabbá tételét, akkor érdemes várnunk 1-2 hetet, amíg a pályázatok kírásra kerülnek.

Energiahatékonysági PályázatA Lakossági energiahatékonysági pályázatok három fő területre összpontosítanak, a fűtéskorszerűsítésre, a homlokzati nyílászárók és a háztartási nagygépek cseréjére. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárának sajtótájékoztatóján elhangzottakból az alábbiakat tudhattuk meg a hamarosan megjelenő pályázatokról.

Fűtéskorszerűsítési pályázat

Pályázat megjelenése: 2014. szeptember 22., hétfő
A kazáncsere-pályázaton 40 százalékos támogatást lehet elnyerni, pályázatonként és lakásonként maximálisan bruttó 650 ezer forintot. A pályázat utó-finanszírozású.

Fűtéskorszerűsítési (kazáncsere) pályázat (ZFR-KAZ/14) kiírása a következő linken elérhető: zfr-kazancsere.hu

Háztartási nagygépek cseréje pályázat

Pályázat megjelenése: 2014. szeptember 25., csütörtök
Az elérhető támogatás összege háztartásigép-csere programban a gépek beszerzési árának maximum 50 százaléka. A támogatás a megkapott támogatói okirattal a vásárláskor azonnal érvényesíthető. Az A+ energiaosztályú készülékekre maximum 25 ezer forint, az A++ és A+++ gépekre legfeljebb 35 ezer forint támogatás kapható. A háztartásigép korszerűsítési támogatásra csak nyugdíjasok és nagycsaládosok adhatnak be pályázatot.

Háztartási nagygépek cseréje pályázat (HGCS-2014) kírása a következő linken elérhető: uszt-hgcs.hu

Homlokzati nyílászáró-csere pályázat

Pályázat megjelenése: 2014. szeptember 29., hétfő
A külső, homlokzati nyílászárócsere-programmal megítélhető legmagasabb támogatás bruttó 520 ezer forint. A pályázat utófinanszírozású.

Homlokzati nyílászárók cseréje pályázat (ZBR-NY/14) anyaga a következő linken elérhető: zbr-nyilaszarocsere.hu

A pályázatokat a meghirdetéstől számított 30. naptári napot követően lehet benyújtani a pályázat lezárásáig vagy a rendelkezésre álló keret kimerüléséig. A pályázatokat a www.emi.hu oldalon elektronikus formában is be le lehet majd adni, ehhez ügyfélkapus regisztráció szükséges.

Hivatkozások:

www.kormany.hu
www.emi.hu
zfr-kazancsere.hu
uszt-hgcs.hu
zbr-nyilaszarocsere.hu