Tojásos-sajtos melegszendvics

Nagyobb családoknál időnként nehéz eldönteni, mennyi pékárura van szükség egy-egy napon. Így aztán időnként megesik, hogy nagyobb mennyiség marad meg másnapra szikkadt pékáruként. Ilyenkor nálunk gyakran készül bundás kenyér, vagy valamilyen melegszendvics.  Már komoly tárházunk van melegszendvicsekből. Az alábbi tojásos-sajtos melegszendvics az egyik nagy kedvencünk, ha ez készül, akkor mindenki nagy örömmel fogyasztja, senki sem panaszkodik rá. Ez nálunk nagy szó!

Tojásos-sajtos MelegszendvicsHozzávalók (4-6 személyre)

  • 5 tojás
  • 5 csipet só
  • 20 dkg trapista sajt
  • kb. 8 szikkadt zsemle

Egyszerre nagy mennyiségben készítünk melegszendvicset, ezért nem grillsütővel bajlódunk, hanem a sütőben sütjük meg, így egyszerre tud a család asztalhoz ülni.

Egy nagy tepsit alufóliával vagy sütőpapírral kibélelünk. A zsemléket elfelezzük.

A sajtot a reszelőn finomra reszeljük. Öt tojást egy nagyobb tálban felverünk, megsózzuk, és belekeverjük a reszelt sajtot.

A fél zsemlékre kb. 1 evőkanálnyi tojásos, sajtos masszát teszünk és eligazítjuk.

A zsemléket szorosan egymás mellé helyezzük a tepsiben, nekem kb. 10 darab fér el így egyszerre. A szendvicseket a sütőben  20 percig, 180 fokon, alsó-felső sütésen készre sütjük. Míg az első adagot esszük, addig a következő adag is megsülhet.

A szendvicset melegen fogyasztjuk, főzhetünk mellé finom teát is.

Tojásos-sajtos Melegszendvics

Tojásos-sajtos Melegszendvics

Jó étvágyat!