Tojásos paprika

Tojásos paprika

Nyáron reggelire vagy vacsorára gyakran készítek tojásos paprikát, mert gyorsan elkészül, finom, könnyű, de laktató étel. Gyerekkoromban a balatoni nyaralásokon édesapám gyakran készítette nekünk reggelire. Érdekes, anyukám volt az, aki főzött, aput ritkán láttuk főzni, de ez az étel úgy maradt meg bennem, hogy csak ő készítette. Nem emlékszem olyan alkalomra, hogy másképp lett volna.
Tovább

Nyárson sült húsok, zöldségek

Nyárs készre sütve

Könnyű, gyors nyári vacsoránk lehet a nyárson sült hús és zöldség. Ha van kertünk és grillsütőnk, akkor kellemes hétvégi programmá válhat a sütögetés, de ha nincs, akkor sem kell lemondanunk erről a finomságról. A nyársainkat egyszerűen a sütőben is megsüthetjük.

Konkrét receptet írni nagyon nehéz. Mi csirkehúst, bacon szalonnát, zöldségeket, cukkinit, hagymát, gombát és a gyerekeknek virslit szoktunk legtöbbször a nyársakra húzni.
Tovább

Kalandozásaim a paleo világában 4. -A maglisztek

A paleo előtt a maglisztek számomra ismeretlen részét képezték a gasztronómiának. Nem találkoztam velük, és nem is használtam ezeket. Na nem csoda, egyrészt átlagos boltokban, de még hiperekben sem kaphatóak, másrészt cseppet sem olcsóak. De amikor belevágtam a paleóba, akkor vettem párat, kis kiszerelésben, kipróbálásra. Kosaramba került: gesztenyeliszt, mandulaliszt, tökmagliszt, szezámmagliszt.

Tovább

Heti menütervező

Heti menütervező

Szoktál főzés előtt tanácstalanul állni a hűtő vagy a spájz előtt, hogy mi legyen az ebéd? Ez ellen nagyon jó megoldás, ha minden héten, bevásárlás előtt összeállítjuk a heti menüt. A bevásárlás után természetesen még lehet módosítani az étlapot attól  függően, mi mindent sikerült beszerezni. Így biztos minden ételhez meglesz az összes  alapanyagunk, és nem kell főzés közben a boltba ugrasztani valakit.

Tovább